Miten blogilla voi tienata rahaa?

Tältä sivulta löydät yleisimmät keinot, joita minä ja moni muu bloggaaja käyttää ansaitakseen passiivista tuloa. Oma vahvuuteni on affilliate-markkinoinnissa, josta olenkin tehnyt kattavan oppaan.

Alla on navigointivalikko, josta pääset helposti sinua itseäsi kiinnostaviin aiheisiin. Suosittelen kuitenkin aloittamaan ensimmäisestä numerosta ja lopettamaan viimeiseen numeroon.

Blogilla/nettisivuilla tienaamisen perusteet

  1. Mitä blogilla tienaaminen vaatii?
  2. Sisällön muuttaminen rahaksi
  3. Affiliate-markkinointi
  4. E-kirjat ja oppaat
  5. Jäsenyyssivustot
  6. Online-kurssit ja konsultointi
  7. Google Adsense

Mitä blogilla tienaaminen vaatii? 

Kaiken keskiössä on lopulta sisältö. Jos blogilla haluaa tienata rahaa, se asettaa sisällölle tietyt reunaehdot. En käy tässä oppaassa kovin yksityiskohtaisesti läpi niitä asioita, mitkä ovat minun mielestäni menestyksekkään sisällöntuoton takana. Tarkastelen asiaa pikemminkin juuri blogilla tienaamisen näkökulmasta ja esittelen muutaman perusperiaatteen, jotka ohjaavat minun toimintaani.

Siinä vaiheessa, kun alat tosissasi luomaan blogia tai nettisivuja, niin perusajatuksen pitää olla siinä, että sinun tarkoitus on

A, Tarjota ongelmiin tai kysymyksiin sellaisia ratkaisuja, että olet yleisön luottamuksen arvoinen.

B, Ylläpitää tämä luottamus kirjoituksesta toiseen. 

Tämä on siis minun lähestymistapa, kun tarkoituksena rakentaa asiasisältöön perustuva blogi/nettisivu. Puhtaasti viihteellinen sisältö on sitten asia erikseen. Toki kaikkein parasta olisi, jos onnistuisi yhdistämään viihteen ja asiasisällön juuri sopivalla tavalla. Ja se ei ole helppoa...

Miten nämä asiat liittyy blogilla tienaamiseen? Ei niiden välttämättä tarvitse liittyä mitenkään. Rahaa voi tienata monella tavalla, mutta minun näkemys on se, että pitkässä juoksussa raha kulkee luottamuksen perässä ja seuraa asioiden todellista arvoa. Tulet kyllä huomaamaan tämän, kun jatkat lukemista.

Itsetietoisuus on bloggaajan tärkein ominaisuus

Jotta sinä sisällöntuottajana voit ylipäätään olla yleisön luottamuksen arvoinen, niin sinun täytyy olla itsetietoinen. Sinun tulee nähdä, millaisena muut näkevät sinut. Oletko heidän silmissään todellinen asiantuntija, puhtaasti omia kokemuksia dokumentoiva yksilö vai jotakin siltä väliltä?

Tämä on sellainen asia, jonka kanssa ainakin minulla on ollut välillä hieman vaikeuksia. Vaikka kirjoittamisesta innostuu, tulee silti tuntea omat rajat. Jos esität sisältöä jossain muussa roolissa kuin mitä oikeasti olet, jäät aika nopeasti kiinni, eikä kukaan enää sen jälkeen luota sinuun. Toisaalta asiat pitäisi kuitenkin osata esittää itsevarmasti silloin kun siihen on aihetta, koska liika epäröintikään ei ole hyvästä.

Esimerkiksi itse huomaan tätä blogia kirjoittaessa, että välillä kuulostan hieman liikaa absoluuttisia totuuksia laukovalta asiantuntijalta, vaikka todellisuudessa olen vasta muutaman vuoden bloggaamista harrastanut nuori opiskelija.

Sama koskee myös asiasisältöä esimerkiksi sijoitusblogissani. Vaikka minulla on jo käytännössä yli 10 vuoden kokemus sijoittamisesta, olen kirjoittanut aiheesta 140 artikkelia ja muutaman oppaan sekä lukenut aiheesta kymmeniä kirjoja (joista muuten useita käytetään opetusmateriaalina esimerkiksi kauppiksessa), niin en silti koe olevani mikään erityisempi asiantuntija, vaikka tiedänkin aiheesta kohtalaisen paljon. Ainakin keskivertoihmiseen verrattuna.

En koe kuitenkaan tietäväni asiasta niin paljon, että voisin esiintyä vakavasti otettavana asiantuntijana. Sitä paitsi kun kyse on muiden ihmisten näkemyksistä sinusta, niin pitää myös ymmärtää se tosiseikka, ettei parikymppinen opiskelija useimpien silmissä vaikuta rahoitusalan ammattilaiselta, vaikka kirjoittaisi sijoitusblogiinsa miten fiksuja juttuja tahansa.

Tunnista kuka olet ja ole hyödyksi muille omalla tavallasi

Se, ettei sinua noteerata asiantuntijana, ei vielä tarkoita sitä, ettetkö voisi tuottaa muille ihmisille arvokasta sisältöä. Kerrataan menestyvän bloggaamisen säännöt vielä kerran: Tarjoa ongelmiin ja kysymyksiin sellaisia ratkaisuja, että olet yleisön luottamuksen arvoinen. Tarkoittaako tämä sitä, että sinun tulee olla aina oikeassa ja tuottaa vain täyttä faktaa päivästä toiseen?

Ei. Jos et ole asiantuntija, niin hyväksy se ja keskity sen sijaan vaikkapa dokumentoimaan omaa prosessiasi. Kerro vaikkapa omista kokemuksistasi, siitä mitä olet oppinut tai ylipäätään havainnoistasi maailmasta. Sille on syynsä, miksi esimerkiksi tuotteiden unboxing-videot on niin suosittuja Youtubessa. Ihminen haluaa kuulla muiden ihmisten kokemuksia asioista ja oppii parhaiten katsomalla muiden ihmisten toilailuja tai menestystä.

Kun tulevaisuudessa tulen avaamaan tässä blogissa uusia projektejani, niin aivan varmasti jokin niistä on enemmän tai vähemmän epäonnistunut. Kun jaan nämä epäonnistumiset, siitä hyötyvät kaikki. Tämän blogin idea ei ole se, että minä olen oikeassa, vaan se, että minä teen jotain ja sen jälkeen katsotaan kuinka pahasti olin väärässä.

Sisällön muuttaminen rahaksi 

Kun sisältö on arvokasta, ratkaisee ongelmia ja antaa ihmisille mahdollisuuden luottaa sinuun, käy sen muuttaminen kassavirroiksi varsin luonnollisesti. Tähän vaiheeseen liittyy kuitenkin muutama kompastuskivi.

Jotta sisältö voi tuottaa sinulle rahaa, on tuon rahan tultava sisällön kuluttajilta tavalla tai toisella. Joko se tulee suoraan eli myyt seuraajillesi arvokasta sisältöäsi tai sitten myyt jonkin ulkopuolisen tahon sisältöä lukijoillesi, jolloin tuo raha tulee seuraajilta sinulle epäsuorasti. Epäsuorasta mallista erinomainen esimerkki on affiliate-markkinointi, jota käymme kohta läpi.

Kun rahaa alkaa tienata, siinä käy helposti niin, että alkaa ajatella vain tätä päivää: Miten voisin tienata enemmän rahaa tänään? Yksinkertainen ratkaisu tähän on tietysti myydä enemmän.

Kuitenkin mitä enemmän myyt, sitä vaarallisemmille vesille ajaudut. Varsinkin alkuvaiheessa käy helposti niin, että alat myymään liikaa ja vieläpä sellaisia tuotteita, jotka eivät enää täytä arvokkaan sisällön kriteerejä. Joko et enää viitsi panostaa omiin tuotteisiisi tarpeeksi tai sitten myyt muiden tuotteita ilman, että perehdyt niihin ensin itse tarpeeksi.

Tämä johtaa siihen, että aluksi ihmiset reagoivat tuohon myyntiin ostamalla enemmän, koska he ovat tähän mennessä kokeneet, että myyt vain hyödyllisiä asioita. Nyt kun tämä oletus ei enää pidäkään paikkaansa, luottamus katoaa ja huomenna myynti onkin jo laskenut.

Taas kerran idea on erittäin yksikertainen ja jopa itsestäänselvä. Silti moni meistä sortuu tällaiseen virheeseen.

Olipa se sitten sinun tai jonkun ulkopuolisen oma tuote/palvelu, niin pidä huoli siitä, että varmasti tiedät, mitä olet seuraajillesi myymässä. Luottamuksen kasvattaminen on pitkä prosessi, mutta sen menettäminen käy yhdessä päivässä.

Pohjustus blogin/nettisivun ansaintamalleille

Tähän mennessä meillä on siis selkeä kuva siitä, miten minun mielestäni arvokasta ja luottamusta herättävää sisältöä rakennetaan. Tiedämme myös muutaman perusperiaatteen ja sudenkuopan joita välttää, kun laitamme sisällön tuottamaan rahaa.

Seuraavaksi on luvassa ihan konkreettisia esimerkkejä erilaisista ansaintamalleista. Osa niistä on minulla paremmin hallussa kuin muut, mutta käytännössä olen tätä opasta varten tehnyt aika paljon tutkimus - ja lukutyötä. Koen kuitenkin, että nimenomaan affiliate-markkinointi on vahvin osa-alueeni, ja siksi olen tehnyt siitä myös kokonaan oman oppaan.

Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi on helpoin tapa aloittaa blogilla tienaaminen, koska sinun ei tarvitse itse luoda mitään tuotetta tai palvelua. Tienaat siis komissioita suosittelemalla blogissasi muiden tuotteita/palveluita.

Käytännössä kuka tahansa voi harrastaa omassa blogissa/nettisivulla affiliate-markkinointia. Tämä tapahtuu liittymällä johonkin affiliate-verkostoon, jonka tehtävä on saattaa sisältöä tuottavat julkaisijat ja mainostushaluiset yritykset yhteen. Pelkästään Suomessa toimii lukuisia affiliate-verkostoja ja mainostettavia kampanjoita on sadoilla eri yrityksillä. Olen listannut alle minulle kolme tärkeintä verkostoa:

  1. Adservice
  2. Adtraction
  3. TradeTracker

Noihin verkostoihin kuka tahansa voi hakea julkaisijaksi ja jos sisältö hyväksytään, niin verkostojen kautta voi ryhtyä mainostamaan satojen eri yritysten tuotteita/palveluita. Suosittelen tutustumaan useampiin verkostoihin ja vertailemaan, mitä kampanjoita ja mainostyökaluja eri verkostot tarjoavat.

Itse tienaan suurimman osan blogituloistani nimenomaan affiliate-markkinoinnilla ja siksi koen sen suurimmaksi minun suurimmaksi vahvuudeksi. Olen tehnyt aiheesta kattavan affiliate-markkinointioppaan.

E-kirjat ja oppaat

Jos olet niin kova asiantuntija, että sisältöä syntyy melkein itsekseen ja ihmiset kokevat sen tarpeeksi arvokkaaksi, niin ei ole ollenkaan huono idea pyytää tästä rahaa.

Nykyään melkein kuka tahansa voi kirjoittaa kirjan ilman mitään alkuinvestointeja tai kustantajaa, jos sen tekee E-kirja muodossa. Internet on täynnä palveluita, joissa kuka tahansa voi julkaista oman E-kirjan ja myydä sitä. Esimerkiksi Amazonilla on tällainen palvelu.

Näissä palveluissa on tietysti se puoli, että ne ottavat aina tietyn suuruisen komission myynnin välistä. E-kirjan myynti oman alustan kautta voi kuitenkin olla hankalaa, joten valmiista palvelusta kannattaakin ehkä maksaa.

Jos aikoo käyttää hieman enemmän aikaa esimerkiksi E-kirjan kirjoittamiseen, niin itse ainakin ensin haluaisin saada vahvan kuvan siitä, ovatko ihmiset oikeasti halukkaita maksamaan minun sisällöstä. Tätä voi ensin kokeilla vaikkapa hieman pienemmillä oppailla tai vaikka täysin ilmaisilla "Tilaa ilmainen opas" -sähköpostiin tyyppisillä oppailla. Kannattaa siis ensin keskittyä tuottamaan sisältöä ilmaiseksi, ja kun luottamus alkaa syntyä, sen jälkeen miettiä, millaisesta sisällöstä aikoo periä maksua.

Jäsenyyssivustot 

Jos julkaisusi sisältävät rahan arvoisia vinkkejä viikosta toiseen, niin silloin on hyvin todennäköistä, että tämän tunnistettuaan ihmiset ovat valmiita maksamaan tästä sisällöstä. Lukijat siis maksavat esimerkiksi kuukausittain tai vuosittain jäsenmaksua siitä, että saavat lukuoikeuden sisältöösi joko osittain tai kokonaan.

Yleisin strategia on sisällön muuttaminen maksulliseksi vain osittain ja tälle on varsin looginen selitys. Kun annat ihmisille laadukasta sisältöä ilmaiseksi, he tietävät, että myös maksullinen sisältö on laadukasta. Yleensä he myös olettavat maksullisen sisällön olevan laadukkaampaa -Miksi se muuten sitten olisi maksullista? Jos koko sisältö on maksullista, niin se helposti antaa ulospäin hyvin hämärän vaikutelman. Ellei ihmiset sitten entuudestaan tunne sinua.

Hyvin tyypilinen tapa on julkaista ilmaista sisältöä esimerkiksi blogin, uutiskirjeiden tai oppaiden kautta. Toinen vaihtoehto olisi tehdä koko sisältö maksulliseksi, mutta antaa ihmisille mahdollisuus päästä näkemään sitä ilmaiseksi tietyn kokeilujakson ajaksi. Jos kuitenkin aloittaa täysin nollasta ilman aiempaa suosiota, niin ehkä juuri ensimmäinen vaihtoehto on toimivin.

Jäsenyyssivustojen plussat

Jäsenyyssivustoissa on se hyvä puoli, että jos jäsenyydestä on ihmisille rahallista hyötyä, voit nostaa jäsenyyden hintaa asteittain vaikka kuinka korkeaksi. Varsinkin kun ihmiset ovat jo huomanneet jäsenyyden taloudellisen hyödyn, he suhtautuvat paljon suostuvammin jäsenmaksujen korotuksiin. Jäsenmaksua ei ajatella enää kuluna, vaan sijoituksena, jolle voi laskea tuotto-odotuksen. Joskus ihmiset saattavat ajatella myös niin, että jäsenmaksun nostaminen pitää muut ihmiset paremmin loitolla tästä arvokkaasta tiedosta, jolloin sinä saat kaikessa rauhassa hyötyä siitä. Joskus on käynyt jopa niin, että jäsenet ovat itse vaatineet jäsenmaksun nostamista, ettei liian moni ihminen saisi arvokasta tietoa käsiinsä, koska tämä saattaisi heikentää tiedon antamaa taloudellista etua.

Jäsenyyssivustot mahdollistavat myös paremman asiakkaiden sitouttamisen. Jäsensysteemin kautta voit esimerkiksi luoda keskusteluyhteistöjä, myydä vaikkapa ryhmäkonsultaatiota tai järjestää online-kursseja. Yhteisöt vetävät ihmisiä puoleensa, joten esimerkiksi salaisen Facebook-ryhmän tai oman jäsenfoorumin perustaminen voi olla erinomainen keino parantaa asiakkaiden sitoutumista samalla tarjoten lisäarvoa myös jäsenille. Jäsenyyssivustot tarjoavat kokonaan uuden maailman erilaisille ansaintamahdollisuuksille, jos saat systeemistä kaiken irti.

Parhaimmassa tapauksessa voit valjastaa jäsenyhteisön itse tuottamaan sisältöä, jolloin yhteisön riippuvuus sinusta vähenee. Voit järjestää ryhmätapaamisia ja antaa henkilökohtaista valmennusta potentiaalisille henkilöille, jotka sitten myöhemmin vaikka palkkaat tuottamaan sisältöä.

Jäsenyyssivustojen miinukset

Jäsenyyssivustojen huono puoli on taas se, että "pahimmassa" tapauksessa olet sidottu täysipäiväiseen työntekoon. Maksullinen sisältö vaatii sen, että sinun tulee myös tuottaa sitä jatkuvasti kuten olet luvannut. Tässä ei tietenkään ole mitään ongelmaa, jos nautit sisällön tuottamisesta. Helposti kuitenkin käy niin, että kun jostain asiasta tulee pakollista, se ei yhtäkkiä olekaan enää niin kivaa.

Toki aina voit palkata ihmisiä tekemään asioita puolestasi ja ottaa kaiken hyödyn irti automaattisista prosesseista. Jäsenyyssivustot ovat kuitenkin erittäin työläitä varsinkin alkuvaiheessa ja ansaintalogiikka on kaukana passiivisesta tulosta.

Online-kurssit ja konsultointi 

Online-kurssit ja esimerkiksi online-ryhmäkonsultointi ovat yksi parhaimpia tapoja myydä omaa osaamista. Jos tarjoaa konsultointia tai haluaa opettaa muita, niin kannattaa tietysti palvella mahdollisimman montaa ihmistä yhtä aikaa. Internetin välityksellä tämä onnistuu todella helposti.

Monesti ajatellaan, että näiden toteuttaminen käytännössä on erittäin haastavaa ja kallista. Näin oli ehkä 10 vuotta sitten, mutta nykyään esimerkiksi oman online-kurssin perustaminen on todella helppoa. Esimerkiksi online-kurssien toteuttamiseen on luotu vaikka kuinka paljon web-alustoja, joiden kautta kynnys oman kurssin perustamiseen on sekä rahallisesti että taidollisesti todella matalalla. Tällaisia palveluja on esimerkiksi Teachable ja Udemy.

Halusitpa sitten opettaa ihmisiä sijoittamaan tai vaikka maalaaman, niin tällaisten alustojen kautta oman verkkokurssin toteuttaminen on todella helppoa ja ei vaatii aika minimaalisesti investointeja.

Online-kurssin voi toteuttaa livenä, mutta jos todella haluaa maksimoida tulon passiivisuuden, niin silloin kannattaa luoda staattinen ja valmis kurssimateriaali, jonka jälkeen voit myydä samaa kurssia tuhansille ihmisille ilman, että sinun tarvitsee erikseen olla joka kerta kameran edessä opettamassa.

Ryhmäkonsultointi vaatii jo hieman erityistä kyvykkyyttä ja myös oikeanlaisen aiheen, sillä jotkut aiheet saattavat olla niin yksilöllisiä, ettei ryhmäkonsultointi välttämättä ole kovin tehokasta. Hyvä konsultti hyödyntää nimenomaan koko ryhmää ja osaa kääntää yhden henkilön ongelman sellaiseksi, että sen yhdessä pohtiminen hyödyttää kaikkia ryhmän jäseniä.

Ryhmäkonsultointi ei ole passiivista tuloa nähnytkään, mutta on silti erittäin hyvä keino saada aikaan mahdollisimman paljon, mahdollisimman vähällä.

Google Adsense 

Google Adsense on Google oma mainospalvelu, johon kuka tahansa julkaisija voi hakea. Jos sivusto hyväksytään Adsenseen, niin voit alkaa näyttää sivustollasi mainoksia, jotka Google valitsee sen mukaan, kuka sivustollasi vierailee. Kyseessä on siis eräänlainen kohdennetun mainonnan menetelmä. Esimerkiksi jos sivustosi käsittelee sijoittamista, niin hyvin todennäköisesti sivustolla vierailevalle henkilölle näytetään esimerkiksi erilaisten sijoituspalveluyritysten mainoksia.

Aina Adsense ei kuitenkaan ole niin viisas, ja pahimmassa tapauksessa sijoittamista käsittelevän sivuston vierailijalle saatetaan näyttää esimerkiksi pikavippi-mainoksia. Voit toki itse määrittää kieltoja sellaisista mainoksista, joita et halua sivustollasi näytettävän.

Google Adsense ei yleensä ole mikään paras tapa tienata rahaa blogilla tai nettisivuilla. Mainostuloja maksetaan näyttökertojen, klikkausten ja klikkauksista seuranneisiin liideihin tai komissioihin perustuen. Yleisesti ottaen sivuston kävijämäärän tulee olla aika suuri, jotta Adsense-mainoksilla voi ylipäätään tienata rahaa. Sen lisäksi aiheen tulee olla juuri oikeanlainen ja monesti voi olla etukäteen aika hankalaa tietää, millainen sivusto on optimaalinen juuri Adsense-mainoksille.

Joidenkin mielestä Adsense-mainokset saavat sivuston näyttämään ehkä hieman epäammattimaiselta. Tästä syystä en itsekään käytä Adsense-mainoksia blogeissani. Sen lisäksi ne vievät tilaa usein paremmin tuottavilta affiliate-mainoksilta.

Et voi kuitenkaan tietää Adsense-mainosten tuottopotentiaalia ennen kuin kokeilet sitä blogissasi. Ajankäyttöön nähden Adsense-mainostaminen on passiivista tuloa parhaimmillaan, mutta yleensä mainostulot jäävät aika pieniksi.