Oletko aloittamassa Facebook-markkinoinnin? Näin vältät katastrofin!

Jos olet aloittamassa (tai jo aloittanut) Facebook -markkinoinnin, niin olet melkein jo voittaja. Facebook-markkinointi on aivan uskomattoman tehokas työkalu. Olen harrastanut sijoittamista yli 10 vuotta ja etsinyt epätehokkuuksia kymmeniltä eri markkinoilta. Mistään en ole kuitenkaan löytänyt näin selkeää anomaliaa, kuin Facebook -mainonnan maailmasta.

Moni saattaa nyt miettiä, miten sijoittaminen ja Facebook-mainonta liittyy toisiinsa. Itse asiassa niillä on erittäin paljon yhtäläisyyksiä. Molemmissa kyse on tuoton ja riskin hallinnasta. Epätehokkaalla markkinalla tuoton ja riskin suhde on vääristynyt, jolloin sijoittaja voi tehdä "liian" hyvää tuottoa "liian" pienellä riskillä. Puhutaan anomalioista eli häiriöistä markkinoilla.

Tällä hetkellä Facebook-mainonnan maailma on niin häiriintynyt, että pienelläkin osaamisella voi tehdä Facebook -mainonnassa selkeää, mitattavissa olevaa arbitraasia: Voit siis ostaa liikennettä halvemmalla ja myydä sitä välittömästi kalliimmalla tehden käytännössä riskitöntä tuottoa reaaliajassa. Ainoat riskit liittyvät esimerkiksi siihen, että mainostamasi tuotteen/palvelun ostajat vaativat rahojaan takaisin tai liikenteestä maksava osapuoli (esimerkiksi mainosverkosto) ajautuu maksuongelmiin. Arbitraasiin nappaamiseen ei tarvitse välttämättä edes omaa tuotetta, se voi onnistua myös affiliate-markkinoinnilla, jossa siis mainostat muiden tuotteita/palveluita.

Sijoitusmaailmassa arbitraasi on hyvin harvinaista. Joskus tulee eteen tilanteita, jolloin voit myydä samaa arvopaperia eri hintaan eri markkinapaikalla, mutta yleensä näissä sijoittaja altistuu esimerkiksi likviditeettiriskille tai sitten arbitraasi katoaa hyvin nopeasti (jopa minuuteissa), kun sijoittajat huomaavat sen olemassaolon.

Facebook -mainonnan arbitraasi on siis hyvin poikkeava ilmiö. Voin vaikka vannoa, että tämä ilmiö ei tule jatkumaan kauaa. Viimeistään muutamassa vuodessa yksittäisen internetmarkkinoijan mahdollisuudet arbitraasille tulevat pienenemään huomattavasti, kun lisää kilpailijoita saapuu markkinoille. Taitojen merkitys korostuu entisestään.

Kun olet ensimmäisten joukossa mukana hyödyntämässä tätä anomaliaa, voit harjoitella näitä taitoja ilman, että joudut käyttämään valtavasti rahaa tappiolliseen mainontaan ja testaamiseen. Voit siis saada merkittävää kilpailuetua. Kun arbitraasin olemassaolo pienenee, kynnys ja hinta aloittamiseen kasvaa, jolloin tässä pelissä jo mukana olevilla on selkeä kilpailuetu. Kannattaa siis hyödyntää tilaisuus nyt, kun se on vielä olemassa.

Voit kuitenkin pilata tämän mahdollisuuden hyvin helposti

Se siitä myyntipuheesta, seuraavat 2000 sanaa aion pelotella teitä. Mikä on pahinta, mitä aloittavalle Facebook -markkinoijalle voi käydä? Rahan häviäminen? Ei.

Pahin, mitä aloitteleva Facebook -markkinoija voi kohdata on se, että onnistuneen aloituksen jälkeen peli vihelletään poikki ja Facebook pahimmassa tapauksessa vie mahdollisuutesi harrastaa Facebook -mainontaa ikuisiksi ajoiksi. Kuulostaa ehkä dramaattiselta, mutta tämä on täysin mahdollista. Näin on käynyt monelle ja näin kävi melkein myös minulle. Jaan nyt oman tarinani ja listaan keinoja, joilla voit välttyä katastrofilta eli Facebook -mainostilin lopulliselta sulkemiselta.

Kuten artikkelissa Instagram-markkinointi affiliate-markkinoinnin näkökulmasta kerroin, onnistuin tienaamaan yli 6000 euroa vain kolmessa viikossa affiliate-markkinoinnilla, hyödyntäen Facebook-mainoksia (käytin tarkalleen ottaen Instagram-mainoksia, mutta ne toimivat saman Facebookin mainosalustan kautta, joten puhun tässä kirjoituksessa Facebook-mainoksista). Kolmen viikon jälkeen Facebook kuitenkin vihelsi pelin poikki ja jäädytti mainostilini. Voitte vain kuvitella, mitkä oli fiilikset tässä tilanteessa...

Miksi ihmeessä Facebook haluaisi estää maksavan asiakkaan mainostamisen?

Miksi Facebook estäisi maksavan asiakkaan eli mainostajan mainostamisen? Eikö ole Facebookin etu, että näitä maksavia asiakkaita kohdellaan hyvin, jotta he voivat maksimoida mainoskulutuksen?

Kyllä ja ei. Jos asiaa miettii tarkemmin, niin Facebook-mainosten arvo piilee siinä, että käyttäjät pitävät niistä. Tai ehkä paremmin sanottunta - Eivät vihaa niitä. Facebook tekee kaikkensa, jotta sisältö on käyttäjäystävällistä. Jos yksittäinen mainostaja mainostaa sisältöä, josta mainonnan kohteena olevat ihmiset eivät pidä, niin Facebook estää tämän. Viimeinen asia mitä Facebook haluaa, on käyttäjien toleranssi mainoksia kohtaan.

Jokainen mainoskanava menettää lopulta tehokkuutensa, koska mainostajat pilaavat aina kaiken. Facebook haluaa estää tai hidastaa tätä mahdollisimman pidettävällä ja hyvin kohdennetulla mainonnalla. Yleissääntö on: Jos mainostat vääriä asioita väärille ihmisille ja vielä isolla budjetilla, niin et todennäköisesti ole Facebookin hyvien tyyppien listalla.

Näin asia siis yksinkertaisesti menee. Kannataa kuitenkin ymmärtää, että Facebookilla ihmiset eivät valvo mainontaa, vaan sen tekee robotit. Facebookin algoritmi siis ensiksi tarkistaa mainoksen ja sen jälkeen seuraa käyttäjien reagointia mainoksiin. Jos Facebook havaitsee jotain epäilyttävää, mainos tai koko mainostili poistetaan käytöstä. Suosittelen tässä yhteydessä lämpimästi tutustumaan Facebookin mainoskäytäntöihin.

Facebook ei tee virheitä vaan ajaa omaa etuaan

Kohdataan faktat. Isolle osalle mainostajista, mainostilin sulkeminen tai jäädyttäminen tulee jossain kohtaa eteen. Tältä ei voi välttyä, vaikka mainonnassa noudattaisi mainoskäytäntöjä. Olen lukenut kymmeniä tarinoita, missä erittäin kokeneetkin mainosalan ammattilaiset ovat kohdanneet kyseisen ongelman, vaikka mitään sääntöjä ei rikottu. Mitä enemmän ja mitä suuremmalla mainosbudjetilla mainostat, sitä todennäköisempää tämä on. Luonnollisesti myös se vaikuttaa asiaan, mitä lähempänä olet harmaata aluetta mainoskäytäntöjen osalta.

Kannattaa kuitenkin huomata, että lähes aina, kun jonkun mainostili suljetaan, niin kyse ei ole Facebookin virheestä. Lähtökohtaisesti mainostilin jäädyttämiselle tai sulkemiselle on jokin järkiperusteinen syy. Facebook tuskin koskaan sulkee kenenkään mainostiliä täysin satunnaisesti. Toki virheitä varmasti tapahtuu, mutta olettaisin niiden lukumäärän olevan tällaisen yrityksen kohdalla aika vähäinen.

Se, että syitä mainostilien sulkemiselle ei lue missään julkisesti, ei tarkoita sitä, etteikö Facebookilla olisi liiketoiminnan ja riskienhallinnan näkökulmasta rationaalista syytä sulkea tietyn mainostajan mainostiliä. Facebookin julkaisemat mainoskäytännöt tietysti antavat suuntaviivat, joiden mukaan toimitaan, mutta viime kädessä Facebook kontrolloi mainostajia täysin mielivaltaisesti omaa etuaan ajaen. Facebook ei kerro kaikkia riskiehallintakäytäntöjään julkisesti, koska se ei ole turvallista eikä järkevää.

Tulen seuraavaksi listaamaan muutamia asioita, joita Facebook mahdollisesti ottaa riskienhallinnassa huomioon. Näihin liittyy aika paljon epävarmuutta ja olen koonnut näitä hajanaisesti eri tietolähteistä. Painotan nyt, että kukaan muu kuin Facebook ei voi oikeasti tietää, mihin tietyn mainostilin sulkeminen tarkalleen ottaen perustuu. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö seuraavien asioiden huomioon ottaminen vähentäisi riskiä tilin sulkemiselle, vaikka osalla asioista ei välttämättä olisikaan tähän mitään merkitystä.

Facebook ottaa (tai saattaa ottaa) huomioon seuraavia asioita:

Seuraavat asiat ovat lisäyksenä niihin, joista Facebook on omissa mainoskäytännöissä kertonut. Nämä ovat vain minun omia pohdintojani ja eri lähteistä koottua tietoa. Vain siis henkilökohtaisia suosituksiani.

1. Kuka/ketkä ovat mainotilin omistajia/ylläpitäjiä?

Mitä enemmän tietoa Facebookilla on sinusta, sitä enemmän he sinuun luottavat. Facebookissa mainostaminen ei onnistu ilman, että sinulla luotuna henkilökohtaiset Facebook-tunnukset, koska näiden kautta sinä toimit joko henkilökohtaisen mainostilin tai Business Managerin (yrityskäyttöön) kautta hallinnoitujen mainostilien ylläpitäjänä. Aktiivisesta ja "normaalista" Facebookin käytöstä ei ainakaan ole haittaa tässä. Sen sijaan, jos henkilökohtaiseen Facebook -tiliisi liittyy esimerkiksi väärinkäytöksiä tai jos Facebookilla ei ole dataa tilistäsi (et ole päivittänyt tilillesi mitään tai tili on luotu alle 6 kuukauden sisällä), niin tämä varmasti lisää Facebookin algoritmin valmiutta ja herkkyyttä valvoa tähän henkilökohtaiseen tiliin liitettyjen mainostilien toimintaa.

2. Millaisia sivuja tai Instagram -käyttäjiä Facebookin mainostileihin on liitettynä?

Jos jokin mainotiliin liitetty sivu tai Instagram-käyttäjä on saanut ilmiantoja väärinkäytöksistä, niin se hyvin todennäköisesti vaikuttaa koko mainostilin toimintaan. Jos esimerkiksi jokin sivu poistetaan käytöstä väärinkäytöksen takia (rapatessa roiskuu), niin kannattaa välittömästi poistaa tämän sivun kytkös kaikkiin mainostileihin ja mainostilin ylläpitäjään. Kaikkein paras keino olisi ensiksi tietysti poistaa yhteys mainostiliin, sitten luovuttaa sivun ylläpito-oikeudet kokonaan jollekin toiselle Facebook-käyttäjälle ja lopuksi tämä toinen käyttäjä poistaa kyseisen Facebook-sivun.

3. Mikä maksuväline mainostilillä on käytössä? 

Jos Facebook poistaa jonkun mainostilin käytöstä tai jäädyttää tilin, niin samalla tähän tiliin liitetyn maksukortin kyky toimia Facebook-mainostilien maksuvälineenä tulevaisuudessa katoaa. Jos näin ei käy, niin kannattaa siitä huolimatta välttää "flägättyyn" tiiliin liitetyn maksukortin käyttöä Facebook-maksuissa tulevaisuudessa, vaikka kortti kelpaisikin. Ei siis missään nimessä kannata olla yhden maksukortin varassa.

4. Kuinka paljon mainoskuvassa on tekstiä?

Tämä huomio tulee jo Facebookin mainostyökalusta, joka automaattisesti ilmoittaa, mikäli kuvassa on liikaa tekstiä. Jos tekstiä on liian paljon, ei Facebook edes suostu näyttämään kyseistä mainosta. Facebook kuitenkin suostuu näyttämään rajatapauksia, mutta antaa näistä seuraavan varoituksen: "Kuvassa on paljon tekstiä, joka saattaa rajoittaa mainoksen tavoitettavuutta". Jos saat tällaisen ilmoituksen, niin tee aina kuva uudelleen  niin, että käytät vähemmän tekstiä. Jos menet mainostamaan tällaista rajatapausta isolla budjetilla, niin Facebook todennäköisesti tulkitsee asian niin, että yrität kiertää tekstin määrän sääntelyä suurella budjetilla.

5. Kuinka paljon käytät mainoksiin rahaa?

 Kuten olen jo moneen kertaan todennut, suuri budjetti ei välttämättä ole hyvä juttu. Varsinkaan alussa. Jos aloitat Facebook-mainonnan satojen eurojen päiväbudjetilla, etkä ole kansainvälisesti tunnettu mainostoimisto, jonka nettisivut löytyy helposti Googlesta, niin tämä on Facebookin mielestä vähintäänkin epäilyttävää. Kannattaa aloittaa varovasti ja välttää varsinkin yhtäkkisiä budjetin nostoja. Jos päiväbudjetti on siis esimerkiksi alussa 20 euroa päivässä, niin ei kannata ensimmäisen viikon jälkeen nostaa sitä 500 euroon. Itse  nostamaan budjettia korkeintaan 100% viikossa, mutta monien mielestä tämäkin on liikaa. Tässä on myös toinen kohta, joka minun kohdallani meni pieleen, sillä saatoin joidenkin mainosten kohdalla triplata budjetin jo muutaman päivän jälkeen. Tämä herättää todella paljon epäilyksiä.

Kuinka paljon teet mainoksia? 

Sanotaan, että teet 20 eri mainosta, jotka kaikki ohjaavat samalle nettisivulle. Epäilyttävää? Kyllä. Tässäkin kohtaa Facebook todennäköisesti miettii, että yrität kiertää jotain turvallisuusjuttua tekemällä paljon mainoksia pienellä budjetilla. Joka tapauksessa tällainen ei yleisesti vaikuta normaalilta toiminnalta ellet ole suuri mainostoimisto ja Facebook ei pidä epänormaalista toiminnasta. Pyri siis siihen, että ainakaan samalle nettisivulle ohjaavia mainoksia ei saman mainostilin sisällä olisi kerrallaan kuin 3-5. Jos taas mainostat useampien sivujen tai Instagram-tilien kautta, niin kannattaa hajauttaa näitä tilejä eri mainostileille.

Mainostatko henkilökohtaisen mainostilin vai Business Managerin kautta? 

Tämä on erittäin tärkeä juttu. Ainakin itse olen ymmärtänyt, että henkilökohtaista mainostiliä ei ole tarkoitettu liiketoiminnallisiin tarkoituksiin tai korkeintaan hyvin pienen yrityksen mainostarkoituksiin. Henkilökohtaisia mainostilejä voi olla vain yksi, kun taas Business Managerin kautta saat luotua 5 eri mainostiliä. Näitä voi saada myös lisää pyytämällä, jos olet esimerkiksi todella iso markkinointitoimisto ja haluat eritellä jokaisen asiakasyrityksen mainostamisen eri tilille. Kannattaa siis lähtökohtaisesti tehdä mainostilit Business Managerin kautta. Tässäkin kohtaa tein virheen, koska mainostin aluksi henkilökohtaisen mainostilin kautta isoilla summilla. Isot mainosbudjetit kuuluvat Business Manageriin.

Oletko vastuullinen Facebook - käyttäjä?

Facebook arvostaa turvallisuutta ja sitä, että pidät tästä myös itse huolen. Kannattaa siis jo heti ennen Business Managerin luontia ottaa käyttöön kaikki henkilökohtaisen Facebook -tilin turvallisuusasetukset, kuten kaksivaiheinen todennus ja kannattaa vaihtaa salasanaa säännöllisesti. Sen lisäksi kannattaa välttää kirjautumista Facebookiin useasta eri lähteestä (ip-osoitteesta) eli suosi lähtökohtaisesti vain yhtä ja samaa nettiyhteyttä. Monet mainostajat ovat raportoineet, että mainostili on suljettu juuri silloin, kun oli tullut matkusteltua paljon. Tällöin Facebookia tulee myös käytettyä useasta eri ip-osoitteesta, mikä on lähtökohtaisesti epäilyttävää. Käytä siis mielellään tuttuja ja turvallisia nettiyhteyksiä (esim. kodin nettiyhteys ja mobiiliverkko).

Näin aloitat Facebook -mainonnan turvallisesti!

Noudattamalla seuraavia ohjeita vähennät mainostilin sulkemisen/jäädyttämisen riskiä huomattavasti.

  • Lue Facebookin mainoskäytännöt kolmeen kertaan läpi. Varmista, että mainostoimintaasi ei voida mitenkään tulkita käytäntöjen rikkomiseksi. Jos olet epävarma, älä tee mainoksia. Jos et ole rikkonut julkisesti todettuja sääntöjä, niin jäädytetyn tai suljetun mainostilin palauttaminen voi olla mahdollista. Jos olet kuitenkin tehnyt kirjaimellisen sääntörikkomuksen, niin et todennäköisesti saa enää ikinä toimia minkään mainostilin ylläpitäjänä Facebookissa.
  • Luo yrityksellesi Facebook Business Manager ja kaikki 5 mainostiliä heti. Vaikka sinulla ei olisikaan viidelle mainostilille käyttöä, niin kannattaa ne silti varmuuden vuoksi luoda heti alussa. Tämä siitä syystä, että jos yksi mainostili suljetaan, niin sinulla on kuitenkin vielä neljä muuta käytössä. Muista täyttää Business Manageriin kaikki tiedot mahdollisimman hyvin, selkeästi ja rehellisesti yrityksen logoa myöten. Facebook haluaa tuntea käyttäjänsä hyvin, joten anna heille siihen mahdollisuus.
  • Käytä samaa maksukorttia vain yhdellä mainostilillä. Saman maksukortin voi toki liittää kaikkien mainostilien maksuvälineeksi, mutta jos jostain syystä yksi mainostileistä suljetaan, niin tuohon tiliin liitetty maksukortti lakkaa toimimasta myös muissakin tileissä. Tämä saattaa joidenkin mukaan jopa aiheuttaa sen, että myös muut mainostilit suljetaan, vaikka niillä ei olisikaan mitään toimintaa. Itse olen luonut jokaiselle mainostilille oman virtuaalisen prepaid Mastercard -maksukortin Soldon kautta. Teen siis tilisiirron Soldon omaan palveluun, jonka kautta voin euron kuukausimaksulla per kortti luoda niin paljon uusia maksukortteja kuin haluan.
  • Aloita mainonta pienillä budjeteilla ja vältä web traffic -mainontaa. Moni on sanonut, että alussa kannattaa rakentaa luottamusta Facebookiin mainostamalla Facebook -sivuja tai Instagram -tiliä itsessään. Facebook mielellään antaa mainostajien ohjata liikennettä, joka kohdistuu Facebookin sisälle, ei pois Facebookista. Ei siis kannata alussa tehdä pelkästään web traffic -mainontaa, vaan kannattaa myös jonkin verran kasvattaa esimerkiksi seuraaja/tykkääjä -määriä mainoksilla (tiedän, tämä on täysin turhaa, mutta monien mukaan vähentää riskiä mainostilin sulkemiselle). Kannattaa myös luonnollisesti aloittaa pienillä budjeteilla ja kasvattaa niitä hitaasti, kuten jo aiemmin totesin. Yli 100 euron päiväbudjetilla ei ainakaan kannata lähteä liikkeelle.
  • Käytä Facebook -tililläsi ja Business Managerilla vain yhtä ip-osoitetta. Älä siis kirjaudu kumpaankaan järjestelmään eri ip-osoitteista. Kuten jo aiemmin totesin, tämä on monilla saattanut laukaista mainostilin sulkemisen.
  • Ota kaikki turvallisuusasetukset käyttöön henkilökohtaiselle Facebook -tilillesi. Facebook arvostaa sitä, että olet vastuullinen Facebook -käyttäjä. Ota siis heti käyttöön kaikki Facebookin turvallisuusasetukset (esim. kaksivaiheinen todennus) ja vaihda salasanaa säännöllisesti (vähintään kerran vuodessa).

Mitä teen, jos Facebook -mainostilini suljetaan?

Painotan, että kannattaa tehdä kaikki sen eteen, ettei näin pääse tapahtumaan. Toki jos näin pääsee käymään, niin sitten kannattaa suhtautua asiaan riittävällä vakavuudella. Vaihtoehdot ovat joko pyytää mainostilin palauttamista käyttöön tai tyytyä kohtaloon ja käyttää muita mainostilejä jatkossa varovaisemmin. Jos kaikki mainostilit menevät kiinni, niin siinä kohtaa ei ole enään mitään tehtävissä. Et enää koskaan saa mainostaa Facebookissa. Tämän jälkeen ainoa järkevä vaihtoehto on se, että mainostaminen tapahtuu Business Managerin kautta, jota hallinoi joku muu kuin sinä.

1. Selvitä, miksi mainostili suljettiin.

Ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tietysti yrittää katsoa, mikä mainostilin sulkemisen/jäädyttämisen on voinut aiheuttaa. Syyn selvittäminen on hyödyllistä lähinnä vain jatkoa ajatellen, ettet tekisi samaa virhettä uudestaan. Facebook harvoin kertoo tätä syytä itse, ellei se liity maksukorttiin. Jos kyseessä on maksukorttiin liittyvä ongelma, niin tämä yleensä selviää maksukorttia vaihtamalla. Joskus Facebook on myös saattanut vaatia lähettämään kuvan maksukortin omistajan passista/ajokortista. Ainakin Business Managerin kohdalla tämä tuli eteen jo heti ensimmäisenä päivänä. Facebook on myös joiltakin vaatinut pankin todistusta siitä, että maksukortti kuuluu kyseiselle henkilölle. Tätä kuitenkin tapahtuu harvemmin.

Jos kyse ei ole maksukortista, niin syy voi olla mainosmateriaaleissa, sivussa jonne mainos ohjaa liikennettä tai jossain mainostavassa Facebook-sivussa tai Instagram-tilissä. Kannattaa heti tarkistaa, onko jossain mainosmateriaalissa "liikaa tekstiä" -hälytys ja katsoa, onko jokin Ig/Fb -tili suljettu väärinkäytösten vuoksi. Katso myös, oletko tehnyt poikkeuksellisia muutoksia budjetteihin. Lopuksi käyt vielä läpi jokaisen mainoksen osuvuuspisteet. Jos näytät huonon osuvuuden mainoksia isolla budjetilla, niin se voi hyvinkin olla syynä mainostilin sulkemiselle. Osuvuus siis mittaa asteikkolla 1-10 sitä, miten hyvin mainos sopii kohdeyleisölle.

Syy voi olla myös siinä, miten olet kirjautunut Facebookin Business Manageriin tai Facebookiin omalle henkilökohtaiselle tilillesi. Jos olet viime aikoina tehnyt paljon kirjautumisia eri IP-osoitteista, niin tämä on monilla laukaissut mainostilien lukitsemisen. Kannattaa siis lähtökohtaisesti pyrkiä käyttämään vain yhtä ip-osoitetta josta kirjautuu.

2. Lähetä useampi pyyntö tilin palauttamiseksi

Tässä kohtaa kannattaa noudattaa Facebookin ohjeita. Kun saat ilmoituksen mainostilin sulkemisesta, sinulle tarjotaan lomaketta, jolla voit ilmoittaa, että tämä oli mielestäsi virhe. Hyvin todennäköisesti ensimmäiset 2-3 vastausta jotka tulet tähän lomakkeeseen saamaan, ovat automaattisia vastauksia (kaikki joiden mainostili on suljettu saavat aina saman vastauksen). On hyvin epätodennäköistä, että Facebookin puolelta oikea ihminen vaivautuisi vastaamaan sinulle yhtään mitään ellet sitten ole todella suuri yritys. Ainoa keino saada ihmisen apua, on tuntea joku, joka työskentelee Facebookilla. Esimerkiksi suuremmilla markkinointiyrityksillä on Facebookin päässä oma yhteyshenkilö, jolta saa tukea. Suomessa en tiedä, että kenelläkään olisi tällaista.

Jos kuitenkin kärsivällisesti lähettää mahdollisimman yksityiskohtaisia viestejä siitä, mitä on mainostanut, niin saattaa hyvällä tuurilla saada ihmisen vastaamaan. Arvioin, että ehkä 10-20 %:ssa tapauksista näin on käynyt ja niistä puolessa mainostili on palautettu takaisin käyttöön. Näissä kannattaa siis olla mahdollisimman yksityiskohtainen ja rehellinen. Hyvin usein käy kuitenkin niin, että 2-3 viestin jälkeen et saa enää mitään vastausta viestiisi, vaan asia jää avoimeksi.

3. Tee uusi Business Manager, jos kaikki mainostilit ovat suljettuja

Uusi Business Manager kannattaa tehdä jonkun olemassa olevan Facebook -käyttäjän kautta (esimerkiksi äiti, isä, koira, kissa, ystävä, liikekumppani jne.), joka ei tarvitse Facebookia mihinkään. Tällä käyttäjällä tulisi myös olla mahdollisimman normaali käyttäjähistoria eli älä valitse sitä kaikkein radikaaleinta kaveria. Facebook -käyttäjällä ei myöskään saa olla mitään aiempaa yhteyttä suljettuun mainostiliin. Tässä ei mielellään kannata valita sellaista käyttäjää, joka itsekin käyttää Facebookia aktiivisesti, koska silloin tulee riski, että kirjautuu useasta eri paikasta samaan aikaan (tämä on epäilyttävää).

Missään nimessä ei kannata tehdä uutta Facebook -käyttäjää, koska silloin joudut käyttämään tätä vähintään 6 kuukautta, ennen kuin pystyt tekemään sillä Business Managerin. Moni on yrittänyt tehdä esimerkiksi feikki-käyttäjällä Business Manageria, mutta nuo on Facebookin toimesta suljettu heti ensimmäisen viikon aikana.

Lopuksi

Omalla kohdallani kyse oli onneksi todennäköisesti siitä, että tein liian isolla budjetilla liian nopeasti ja käytin henkilökohtaista mainostiliä. Pystyin ilman mitään ongelmia luomaan Business Managerin ja viisi mainostiliä, joten ainakaan henkilökohtaista Fb-tiliäni ei todennäköisesti ole flägätty tässä. Ainakin olen jo useamman kuukauden pystynyt käyttämään Business Manageria, minkä ei pitäisi olla mahdollista, jos on tehnyt jotain todella ikävää.

Koska mainostin niin isoilla budjeteilla, niin Facebook ilmeisesti halusi pakottaa minut käyttämään Business Manageria, jossa tunnistautuminen ja tietojen kerääminen mainostajasta on vahvempaa (esim. vaikkapa nuo passikopiot). Toki tein myös pari muutakin virhettä, mutta mielestäni en missään kohtaa ollut lähelläkään sitä, että olisin varsinaisesti rikkonut mitään mainoskäytäntöjä.

Loppujen lopuksi Facebookin toiminta mainostajien suhteen on aika loogista. He yksinkertaisesti ajavat omaa etuaan ja algoritmi pohtii jatkuvasti, milloin mainostaja on odotusarvoltaan Facebookille negatiivinen. Isojakaan summia käyttävä mainostaja ei välttämättä ole odotusarvoltaan positiivinen, jos mainokset rikkovat käytäntöjä tai ovat muuten hieman rajatapauksia.

Tämän asian suhteen kannattaa olla erittäin varovainen, tarkka ja jopa hieman vainoharhainen. Kaikkia juttuja ei kannata oppia kantapään kautta ja tämä on yksi niistä. Omalla kohdalla kävi ihan hyvä tuuri, kun koko käyttäjätiliä ei flägätty, niin ei tarvitse käyttää äidin Facebookia...

Yksi kommentti artikkeliin “Oletko aloittamassa Facebook-markkinoinnin? Näin vältät katastrofin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *