Instagram markkinointi

Tältä sivulta löydät kattavasti materiaalia ja tietoa siitä, miten hyödynnät Instagramia oman tuotteen, palvelun tai brändin markkinoinnissa. Lisäksi käyn myös läpi affiliate-markkinointia maksetulla liikenteellä Instagram/Facebook -mainosten avulla. Sivu valmistuu ja päivittyy sitä mukaa, kun itse opiskelen aihetta ja toteutan kokeilujani. Koska sivulla on valtavasti tekstiä, niin olen jakanut oppaan osiin alla olevaan navigointivalikkoon. Sen avulla pääset suoraan hyppäämään itseäsi kiinnostavaan aiheeseen.

Mitä aiheita tämä sivu käsittelee?

  1. Suosittelemani kirjallisuus, verkkokurssit ja ilmaismateriaali
  2. Millainen media Instagram on markkinoijalle?
  3. Vaikuttajamarkkinointi on iso osa Instagramia

Suosittelemani kirjallisuus, verkkokurssit ja ilmaismateriaalit 

Instagram on jokaiselle markkinoijalle media, johon kannattaa oikeasti investoida aikaa ja rahaa. Netissä liikkuu jos jonkinlaista gurua, verkkokurssia ja kirjallisuutta, mutta ihan mihin tahansa ei kannatta rahojaan tai aikaansa laittaa. Sitä paitsi, paljon hyvää tietoa löytyy myös ilmaiseksi.

Itse olen tälle sivulle tiivistänyt tietoa, jota olen hankkinut seuraavien kirjojen, verkkokurssien ja ilmaismateriaalien kautta. Haluan tehdä kuitenkin selväksi, että saan pienen komission, jos ostat kirjan tai verkkokurssin tämä sivuston linkin kautta. Tämä ei kustanna sinulle yhtään mitään ylimääräistä, enkä suosittele mitään tällä sivulla vain tuon pienen komission takia. Olen itse testannut/lukenut läpi kaikki tällä sivustolla suosittelemani kirjat/verkkokurssit ja suosittelen vain niitä, joita itse pidän rahanarvoisina. Toivottavasti näistä on apua sinullekin:)

Verkkokurssit

YouTubesta ja Googlesta löytyy aivan valtavasti hyvää tietoa ilmaiseksi. Tieto on kuitenkin hajallaan ja paljon "huonoa tietoa" on liikkeellä, joten jos haluaa säästää hieman aikaa, niin paras tapa hankkia tietoutta Instagram markkinoinnista on ehdottomasti verkkokurssit. Olen itse käynyt useita verkkokursseja Udemy -palvelun kautta moniin eri aiheisiin liittyen. Palvelusta löytyy sekä ilmaisia että maksullisia kursseja aivan valtavasti. Koska kuka tahansa voi tehdä Udemyn kautta oman verkkokurssin, niin aivan mihin tahansa ei kannata luottaa. Suosittelen aina käymään läpi kurssin käyneiden ihmisten arvostelut ja palautteen ennen ostopäätöstä.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota palautteen antajien määrään. Esimerkiksi jos jokin verkkokurssi on saanut 50 palautetta ja kaikilta 5 tähteä, herää heti epäilys, että nämä arvostelut ovat maksettuja (Kyllä. Maksettuja arvosteluja esiintyy kaikissa verkkokaupoissa). Helppo keino on luottaa vain kursseihin, joilla on joko vähintään satoja arvosteluja tai etsiä Udemyn ulkopuolisia arvosteluja. Kannattaa myös katsoa, onko kurssin pitäjällä muita kursseja palvelussa ja minkälaisia arvosteluja ne ovat saaneet.

Facebook Ads & Facebook Marketing Mastery Guide 2017

Tämä kurssi on Udemyn Best Seller ja parhaat arviot saanut kurssi Facebook mainontaan liittyen. Kurssin pitäjä Justin OBrien on hakukonemarkkinoinnin, Facebook mainonnan ja internetmarkkinoinnin ammattilainen ja Coursenvy:n perustaja.

Vaikka tarkoitus on oppia Instagram markkinointia, niin Facebook -mainosten käyttäminen on aivan olennainen perustaito myös Instagramissa. Miksi?

Koska Instagram -mainokset toimivat samalla alustalla, kuin Facebook -mainokset. Facebook siis omistaa Instagramin, joten on järkevää yhdistää näiden kahden palvelun mainostyökalut saman järjestelmän alle.

Vaikka orgaanisella liikenteellä (liikenne, johon et ole käyttänyt rahaa), voi ansaita hyvinkin rahaa Instagramissa/Facebookissa, niin itse ansaitsen valtaosan Instagram markkinoinnin tuloistani nimenomaan maksetun liikenteen kautta. Eli siis luon maksettuja mainoksia Instagramiin. Tämän prosessin perusidea on ostaa liikennettä, joka tuottaa sinulle komissioiden muodossa enemmän, kuin mitä olet tästä liikenteestä maksanut. Strategian voittomarginaali muodostuu hyvin yksinkertaisesti liikevaihdon ja mainoskustannusten erotuksesta. Voittomarginaalin optimointiin vaikuttaa kaksi asiaa:

  • Millaiselle lasketutumissivulle liikennettä ohjaat? Laskeutumissivun laadulla ja "myyntitunnelin" rakenteella on aivan olennainen merkitys siihen, miten hyvin mainos konvertoi liikennettä liideksi/myynneiksi.
  • Miten kustannustehokkaaksi olet saanut mainoksesi optimoitua? Jos voit saada yhtä laadukasta liikennettä halvemmalla, niin parhaimmillaan tappiollinen kampanja voikin muuttua erittäin voitolliseksi.

Ja tämä kurssi keskittyy käytännössä näihin molempiin. Kurssi sopii sekä aloitteleville Facebook/Instagram -markkinoijille että myös jo hieman kokeneemmille markkinoijille, jotka eivät ole tyytyväisiä saaminsa tuloksiin Facebook/Instagram -mainosten kanssa.

Varsinkin jos tarkoitus on käyttää Instagramia/Facebookia affiliate-markkinointiin maksetulla liikenteellä, kuten itse teen, niin tällä kurssilla opetettu sisältö on aivan välttämättömyys siinä menestymiseen. Kurssilla ei aivan turhaan ole parhaat arvostelut omassa kategoriassaan, koska ainakin itse opin aivan valtavasti hyödyllisiä tietoja ja taitoja, jotka varmasti maksavat kurssin hinnan moninkertaisena takaisin.

Instagram Marketing: A Step-By-Step to 10,000 Real Followers

Tällä kurssilla Instagram markkinoinnin nuori guru Benjamin Wilson käy konkreettisesti ja kädestä pitäen läpi miten:

  • Luot optimaalisen Instagram käyttäjän bisneksellesi tai henkilökohtaiselle brändillesi
  • Miten tunnistat ja tavoitat oman kohderyhmäsi
  • Miten luot laadukasta sisältöä, joka tavoittaa juuri sinun kohderyhmän ja tuo laadukkaita seuraajia tilillesi
  • Miten muutat nuo seuraajat käyttäjäliikenteeksi sivustollesi ja edelleen kassavirroiksi tehokkaiden lasketumissivujen kautta.

Kaikki kohdat käydään läpi yksityiskohtaisesti. Lisäksi kurssin pitäjä tarjoaa kaikille kurssin ostaneille tuen eli vastaa kaikkiin kysymyksiin 48 tunnin sisällä.

Kurssi sopii lähinnä aloittelijoille eli sellaisille, joilla ei ole juurikaan kokemusta Instagram-markkinoinnista. Omalla kohdallani kurssi ei tuonut kovinkaan paljon lisäarvoa, koska siellä käydyt asiat ovat jo aika hyvin kokemuksen ja muun osaamisen kautta hallussa. Jos kuitenkin kaikki täytyisi aloittaa uudelleen nollasta, niin varmasti kurssi säästäisi jonkin verran aikaa ja pelastaisi muutamalta virheeltä. Kokeneelle markkinoijalle en kuitenkaan voi kurssia suositella.

Kirjat

Social Media Marketing Workbook: 2017 Edition - How to Use Social Media for Business 

Kirjan kirjoittaja, professori Jason McDonald on hakukoneoptimointiin (SEO), Googlen Adwordsiin ja Sosiaalisen median markkinointiin erikoistunut ammattilainen. Hän järjestää omia työpajoja, tarjoaa konsultointia ja opettaa Standfordin yliopistolla.

Kirja tarjoaa kokonaisvaltaisen katsauksen sosiaalisen median markkinointiin aloittelijoille. Kirjassa käydään melko kattavasti läpi kaikki tärkeimmät sosiaalisen median palvelut. Plussaa kirja saa ehdottomasti selkeydestä ja SoMe-markkinoinnin perusajatusten hyvästä esille tuonnista. Siksi suosittelenkin kirjaa erityisesti aloittelijoille, joilla ei ole mitään käsitystä markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Ens suosittele kirjaa niille, joilla on jo perustason tietämys näistä asioista, koska kirja ei kuitenkaan pureudu kovin syvälle käytäntöön, vaan antaa lähinnä yleiskäsityksen asioista.

Kirjan voi tilata esimerkiksi Amazonista. Suomenkielisissä kirjakaupoissa en valitettavasti ole nähnyt kirjaa myynnissä. Myös äänikirja löytyy Audible-äänikirjapalvelusta, jota voi muuten kokeilla ensimmäisen kuukauden ajan ilmaiseksi (ja tähän kokeiluun sisältyy vapaavalintainen ilmainen äänikirja).

Millainen media Instagram on markkinoijalle? 

Instagram on siis Facebookin omistama kuvapalvelu, joka on viime aikoina kasvattanut suosiotaan myös vanhemman yleisön keskuudessa. Instagramilla on yli 700 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja Instagram Stories -palvelulla on yli 250 miljonaa käyttäjää. Instagramin käyttäjistä 68 % on naisia.

Instagramin käyttö perustuu vahvasti älypuhelinsovellukselle eli desktop-version käyttö tietokoneella on melko rajoitettua. Esimerkiksi kuvia ei voi julkaista selaimen kautta, vaan ainoastaan sovelluksen kautta. Tosin on olemassa erilaisia sovelluksia, joilla tietokoneen kautta voi myös julkaista kuvia/videoita esimerkiksi automaatiota hyödyntäen (katso kohta Instagram markkinoijan työkalut).

Hashtagit ovat olennainen osa Instagramia

Lyhyesti sanottuna Instagramissa voi jakaa ainoastaan kuvia tai videoita, jotka tulevat seuraajille näkyviin kuvafeedissä (syöte) tai hashtag -syötteissä niillä hashtageilla ("tagit"), joita kuvaan on merkitty käyttäen risuaita (#) -merkkiä. Tagit ovat luonnollisesti olennainen osa Instagramia, sillä niiden avulla käyttäjät löytävät eri aiheisiin sopivat kuvat helposti. Esimerkiksi hashtagilla #markkinointi, käyttäjä olettaa löytävänsä kuvia markkinointiin liittyen.

Jokaisen tagin hakusivulle Instagram järjestää  ns. huippujulkaisut näkymään ensimmäiseksi. Siihen, pääsekö kuva jollakin tagilla huippujulkaisujen joukkoon, vaikuttaa mm. kuvan saamien tykkäysten ja kommenttien määrä sekä se, kuinka paljon impaktia tykkääjillä ja kommentoijilla on. Jokaisen käyttäjän impaktiin taas vaikuttaa esimerkiksi seuraajien määrä ja se, kuinka paljon korkean impaktin seuraajia kyseisellä käyttäjällä on.

Instagramin huippujulkaisut -algoritmin tarkoituksena on järjestää kuhunkin tagiin liittyen olennaisimmat ja tuoreimmat 9 kuvaa tagin hakusivulle ensimmäiseksi. Tämän jälkeen Instagram järjestää tagin hakusivulle kuvat niiden ilmestymisjärjestyksessä.

Miten Instagram poikkeaa Facebookista?

Vaikka Instagram on Facebookin omistama, on se silti täysin erilainen palvelu. Itsestäänselvä poikkeus on tietenkin se, että Instagramissa voi julkaista vain kuva/videopäivityksiä. Olennainen kysymys tässä onkin se, mitä eroja Instagramilla ja Facebookilla on markkinoijan kannalta.

Facebookista poiketen Instagramin kuvasyöte näyttää ainakin vielä toistaiseksi henkilön seurattavien päivitykset (kuvat/videot) aikajärjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että Instagramissa yleisön tavoittaminen ilmaiseksi on ehkä hieman helpompaa, kun taas Facebookissa algoritmi määrää pitkälti, missä järjestyksessä kavereiden päivitykset näkyvät uutisvirrassa.

Facebookissa mainoksia on ollut jo pitkään, kun taas Instagramiin mainokset ovat tulleet kunnolla vasta viime vuosien aikana. Instagramissa käyttäjät eivät siis vielä ole samalla tavalla "immuuneja" mainoksille, kuten Facebookissa. Mainokset myös tulevat Instagram-feedissä melko huomaamattomasti esille. Palvelu ei myöskään hyväksy huonolaatuisia tai liikaa tekstiä sisältäviä mainoksia, jolloin mainokset eivät välttämättä näytä mainokselta. Niinpä Instagramissa käyttäjien sitoutuminen ja reagointi mainoksiin on huomattavasti Facebookia korkeampi, missä kokenut käyttäjä tunnistaa mainoksen selvästi ja osaa sulkea sen pois ärsyttävänä elementtinä. Instagramissa on myös vähemmän mainostajia, mikä osaltaan laskee tavoitettavuuden tai klikkausten hintaan.

Panosta visuaalisuuteen

Instagramissa mainostajan kannattaa ehdottomasti panostaa visuaalisuuteen, koska se on koko palvelun idea. Käyttäjät haluavat nähdä kauniita kuvia, mikä on myös otettu huomioon mainosten hyväksymisprosessissa: Liian mainokselta näyttävät, esimerkiksi paljon tekstiä sisältävät mainoskuvat, eivät mene läpi.

Videoiden avulla Instagram toimii myös erittäin hyvin tarinankerrontavälineenä. Laadukkaasti toteutetut videot ovat erittäin tehokkaita keinoja lisätä esimerkiksi brändiin liitettyjä positiivisia mielikuvia.

Kohderyhmätargetointi mukailee Facebookin algoritmia

Instagramissa mainosten kohdentaminen onnistuu erittäin tehokkaasti ja käytössä on Facebookiin sidottu mainostyökalu. Kun valtaosa Instagram-profiileista on liitetty käyttäjien Facebook-profiileihin, niin käyttäjistä on jo valmiiksi olemassa olevaa dataa, jota hyödyntää mainosten kohdentamisessa.

Instagram-mainoksia voi luoda joko Instagramin oman älypuhelinsovelluksen kautta tai sitten Facebookin mainostyökalun Business managerin kautta. Käytössä on kaikki samat työkalut kuin Facebook-mainoksissakin, esimerkiksi A/B -testaus onnistuu Instagram-mainoksilla vallan mainiosti.

Vaikuttajamarkkinointi on iso osa Instagramia 

Instagramin suurten käyttäjämäärien takia ei varmaan ole mikään ihme, että todella moni ihminen tienaa aivan valtavia summia rahaa pelkästään päivittämällä Instagramia. Esimerkiksi WeWoreWhat-muotiblogia pitävä 25 vuotias Danielle Bernstein on kertonut tienaavansa yhdestä Instagram-päivityksestä keskimäärin 5000 - 15 000 euroa. Bernsteinillä on Instagramissa tällä hetkellä 1,7 miljoonaa seuraajaa.

Instagram on tärkeä tulonlähde myös monelle julkkikselle. Esimerkiksi supermallit Gigi Hadid, Kendall Jenner ja Cara Delevingne saattavat tienata yksittäisillä päivityksillä parhaimmillaan satoja tuhansia euroja.

Kaikki edellä mainitut Instagram -julkkikset ovat ns. Instagram -vaikuttajia (influencers). Käytännössä Instagram -vaikuttajan kriteerit täyttyvät, kun henkilöllä on Instagramissa tarpeeksi paljon seuraajia. Esimerkiksi suomen tasolla jo yli 50 000 seuraajan omaavaa henkilöä voidaan pitää Instagram-vaikuttajana, koska hänen päivityksillään on hyvin todennäköisesti vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen.

Onkin hyvin yleistä, että omia tuotteitaan/palveluitaan mainostavat yritykset ovat tiheästi yhteydessä erilaisiin Instagram-vaikuttajiin ja ostavat heiltä maksullisia päivityksiä, joissa Instagram-vaikuttaja esimerkiksi poseeraa tietyn vaatefirman vaatteissa tai muulla tavalla sisällyttää yrityksen tuotteen/palvelun kuvaan.

Älä osta kadunvarsimainosta Instagramista

Instagramin vaikuttajamarkkinointi tarjoaa tällä hetkellä riski/tuotto -suhteeltaan erinomaisia tilaisuuksia mainostajille. Kaikista seuratuimpien Instagram-vaikuttajien hinnat mainospäivityksille on todennäköisesti pilvissä. Sen sijaan keskittymällä hieman vähemmän seurattuihin vaikuttajiin kapea-alaisemmilla osa-alueilla, voi löytää omalle yritykselle/brändille näkyvyyttä todella hyvään hintaan. Vaikuttajan löytämisessä olennaista on nimenomaan löytää sellainen vaikuttaja, jonka fanipohja sopii mainostettavan tuotteen kohderyhmään ja jonka fanit ovat yleisesti ottaen hyvin sitoutuneita/luottavat vaikuttajaan.

Seuraajamäärä ei siis välttämättä kerro kaikkea. 10 000 seuraaja, jotka luottavat vaikuttajaan 100 %:sesti, on paljon parempi kohderyhmä, kuin 100 000 seuraajaa, joista vain murto-osa luottaa vaikuttajaan niin paljon, että on valmis tekemään suuria ostopäätöksiä hänen suositustensa perusteella. Markkinoijan kannattaa siis ensisijaisesti löytää ne vaikuttajat, jotka osaavat luoda syvempiä luottamussuhteita seuraajinsa. Jos tuijottaa vain seuraajamääriä, tulee pahimmassa tapauksessa maksaneeksi kalliin hinnan postauksesta, joka seuraajien toimesta tuomitaan heti "vain rahan takia" tehdyksi, ärsyttäväksi mainospostaukseksi. Tällainen "kadunvarsimainos" on viimeinen asia, johon haluat käyttää Instagramissa rahaa. Se kyllä tavoittaa ihmisiä, mutta tulokset uupuvat.