Kirjavinkit

Robert Cialdini - Influence: The Psychology of Persuasion

Kirja Influence (vaikutusvalta) on klassinen perusteos suostuttelusta ja vaikutusvallasta. Miksi ihmiset sanovat kyllä ja miten tätä ymmärrystä voi hyödyntää? Tämä kirja antaa valtavasti arvoa kelle tahansa. Olitpa sitten bloggaaja, markkinoija, sijoittaja tai kuka tahansa, joka haluaa menestyä, saada luottamusta ja vaikutusvaltaa tai ylipäätään ymmärtää, mihin nämä perustuvat.

Kirjan kirjoittaja Arizona State Universityn markkinoinnin ja pyskologian professori Robert Cialdini on ennen kaikkea vaikutusvallan ja suostuttelun ammattilainen. Hän tuo kirjassaan esille kuusi keskeistä vaikutusvallan ja suostuttelun periaatetta, joita voit hyödyntää melkein missä tahansa asiassa. Voit ostaa kirjan esimerkiksi Adlibriksesta tai Amazonista.

Tai voit myös kuunnella sitä äänikirjana Audiblesta

 

Strengthsfinder 2.0 by Tom Rath

Tiedätkö vahvuutesi tai osaatko ylipäätään hyödyntää niitä maksimaalisesti? Hyvin todennäköistä on, että et ole saavuttanut täyttä potentiaaliasi, koska et oikeasti ymmärrä vahvuuksiasi tai sitä, miten voit saada niistä kaiken irti. Strengthsfinder -kirjan mukana saat aktivointikoodin, jonka avulla voit suorittaa maailman johtavien vahvuuksiin ja suorittamiseen erikoistuneiden psykologien suunnitteleman testin omista vahvuuksistasi. Tuloksissa saat tarkan analyysin siitä, millaisia vahvuutesi ovat eri osa-alueilla ja miten sinun kannattaisi näitä hyödyntää. Kirjan tiedot täydentävät testin tulosten tulkintaa ja vahvuuksien hyödyntämistä.

Tämän kirjan tuomat hyödyt ovat ainakin minulle olleet kaikista tähän mennessä lukemistani kirjoista kaikista konkreettisimmat. Olen oppinut tunnistamaan omat vahvuuteni ja sitä kautta tehostamaan työntekoani ja elämähallintaa oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla.

Tom Rath on vahvuuksiin erikoistunut psykologi, tutkija, konsultti ja yksi tulosohjauksen konsultointiin liittyvän Gallupin keskeisistä henkilöistä. Kirjan mukana tuleva testi onkin Gallupin toteuttama. Voit ostaa kirjan esimerkiksi Adlibriksesta tai Amazonista.

The Thank You Economy - Gary Vaynerchuk

Markkinoinnin nero Gary Vaynerchuk on taas vauhdissa, tällä kertaa hieman toisenlaisella sanomalla. Miten nykyajan yritykset solmivat asiakassuhteita ja rakentavat luottamusta entistä tehokkaammin hyödyntämällä digitaalista maailmaa ja sosiaalista mediaa. Kirja on täynnä lukuisia esimerkkejä, joista jokainen yrittäjä, vaikuttaja tai bloggaaja voi ottaa oppia ja kehittää omaa bisnestään entistä tehokkaammaksi. Oletan, että Gary Vee ei tässä vaiheessa enää esittelyjä kaipaa. Hän on yksinkertaisesti nero ja suosittelen lukemaan kaiken, mitä hän on kirjoittanut. Kirja löytyy ainakin Adlibriksesta ja Amazonista. Äänikirja löytyy BookBeatista ja Audiblesta.

Gary Vaynerchuk - Crush it! Why NOW Is the Time to Cash In on Your Passion

Intohimot kassavirroiksi! Se on tämänkin blogin idea ja markkinoinnin superammattilainen Gary Vaynerchuk eli tutummin Gary Vee on ollut yksi suurimmista innoittajistani tähän mennessä. Crush it oli ensimmäinen kirja Garyn tuotannosta, johon tutustuin ja se iski minuun heti!

Jos sinullakin on harrastus tai mikä tahansa intohimo, pakkomielle, josta et vain voi olla hiljaa, niin juuri nyt täydellinen aika muuttaa tuo intohimo kassavirroiksi ja tehdä elannoksi sitä, mistä oikeasti pidät. Kirjassa Gary näyttää, miten Internetin voima käännetään mitattavissa oleviksi tuloksisksi - oli kyseessä sitten mikä tahansa bisnes. Lukuisin todellisen elämän esimerkein Gary Vee pukee ideansa täydellisesti sanoiksi ja antaa heti ensimmäisellä lukukokemuksella miljoona ideaa, joita haluat lähteä toteuttamaan heti. Voit ostaa kirjan esimerkiksi Adlibriksesta tai Amazonista. Itse kuuntelin äänikirjan, joka löytyy esimerkiksi BookBeatista tai Audiblesta.

 

Timothy Ferris: Neljän tunnin työviikko

Unohda yhdeksästä viiteen -työt ja saavuta taloudellinen riippumattomuus. Se on tämänkin blogin teema ja Timothy Ferrisin Neljän tunnin työviikko on ollut yksi inspiroivimmista kirjoista aiheeseen liittyen.

Kirja on ollut New York Times bestsellerinä jo pitkään ilmestymisensä jälkeen. Eikä turhaan - Kirja esittelee täysin uuden konseptin elämiseen ja työntekoon, joka poikkeaa kokonaan perinteisestä käsityksestä, missä työtä tehdään yhdeksästä viiteen ja raha tulee työnantajalta. Tällainen elämä on paitsi epävarmaa, koska voit milloin tahansa saada potkut, niin myös hyvin uuvuttavaa.

Olipa unelmasi sitten päästä irti tästä oravanpyörästä, saavuttaa viisinumeroisia tuloja kuukaudessa passiivisesti tai ylipäätään tehostaa tasapainoa työnteon ja esimerkiksi matkustelun välillä (toisinsanoen matkustella enemmän ja tehdä töitä vähemmän), niin tämä kirja on ehdoton perusteos ensimmäisiin askeliin matkallasi taloudellisesti riippumattomaan elämään.

Kirja opastaa vaihe vaiheelta mm. seuraavia asioita:

  • Miten Tim itse onnistui vaihtamaan 40 000 dollarin vuositulot 80 tunnin työviikolla, 40 000 dollarin KUUKAUSITULOIHIN työskennellen vain 4 tuntia viikossa.
  • Miten ulkoistaa tietyt asiat elämässä jollekin muulle ja säästää aikaa tuottavampiin tai mukavampiin asioihin.
  • Miten eliminoida 50 % työstäsi vain 48 tunnissa käyttäen erään italialaisen  ekonomistin oppeja.
  • Lisäksi kirja on täynnä käytännön neuvoja elämän, työn ja kassavirtojen automatisointiin.

Kirja löytyy esimerkiksi Adlibrikselta Suomeksi ja Englanniksi sekä myös Amazonista. Itse olen kuunnelut tästä äänikirjan, joka löytyy englanniksi ainakin BookBeatista ja Audiblesta.