Lokakuu 2017: 3955,45 € – Pitäisikö keskittyä olennaiseen?

Viimeiset 30 päivää on tullut blogattua todella laiskasti. Aiheita olisi vaikka kuinka paljon, mutta suurin osa ajasta on mennyt näkymättömään työhön, joka ei ole vielä realisoitunut miksikään nähtäväksi. Näköjään marraskuukin ehti kulua loppuun ennen kuin ehdin lokakuun kuukausiraportin julkaisemaan. Lokakuu ja marraskuu tulevat nyt siis peräkkäin (marraskuu heti huomenna).

Aikaa on ensinnäkin mennyt aivan valtavasti yhtiön sijoitustoimintaan. Olen viimeaikoina herännyt muutamaan mielenkiintoiseen projektiin, joiden suhteen on saanut käyttää kohtalaisesti aikaa tutkimustyöhön. Kerron näistä lisää varmasti sijoitusblogin puolella lisää lähiaikoina. Sen lisäksi on todella paljon uutta sisältöä ja formaattia tullut mietittyä, joita on tarkoitus alkaa näkyvästi työstämään viimeistään tammikuussa. Näistäkin lisää heti, kun maltan paljastaa mistä on kyse.

Vaikka täällä blogissa onkin ollut viimeaikoina hiljaista, niin tarkoitus on silti kehittää valtavasti sisältöä jatkossa. Haaveilen, että jossain kohtaa tulevaisuudessa olen tilanteessa, missä saan keskittyä vain ja ainoastaan sisällön tuottamiseen. Tällä hetkellä iso osa ajasta menee kuitenkin uuden oppimiseen ja siihen, että saa ylipäätään formaatin rakennettua ja julkaisualustaa kehitettyä.  Voihan se toki olla vain toiveajattelua, että tästä joskus "pääsisi" eroon. Ei siinä, on tämäkin mukavaa ja opettavaista.

Ajatus siitä, että asiat pitäisi saada valmiiksi, on typerä

Moni sanoo, että keskityn liian moneen asiaan kerrallaan. Se on totta, mutta olen alkanut miettiä onko se huono asia? Okei, jos mulla olisi jokin selkeä päämäärä ja tietäisin tarkalleen mihin mun kannattaa käyttää kaikki energia ja resurssit, niin silloin voisi olla hyvinkin järkevää keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. "Ongelma" on, etten tiedä tällaista asiaa, joten teen kaikkea mahdollista hauskaa ja mielenkiintoista kunnes tiedän, mikä toimii parhaiten. Vaikka olen rahallisen pääoman hajauttamista vastaan, niin kannatan silti ajallisen pääoman hajauttamista. Raha ei ole katoava hyödyke, mutta aika on. Jos haluan isoa tuottoa rahalliselle pääomalle, niin kannatan sen huolellista keskittämistä. Jos joskus sattuu epäonnistumaan, niin se ei ole maailmanloppu. Hyville toteutuksille löytyy aina rahaa. Jos kuitenkin noudatan samaa käytäntöä ajallisen pääoman sijoittamisessa, niin voin menettää hyvinkin paljon.

Mulla on tapana jättää 90 % asioista vähintään jollain tavalla kesken, mutta en usko, että se johtuu siitä etten tekisi tarpeeksi. Se johtuu ennemminkin siitä, että en koe olevani koskaan valmis. En tiedä varmaan ketään bloggaajaa, yrittäjää tai ketään muutakaan reipasta ihmistä, joka on jonain kauniina päivänä todennut, että nyt kaikki on valmista ja voin keskittyä golfin pelaamiseen tai johonkin muuhun turhaan. Tällainen ajatus on todella ahdistava.

Ehkä olen täysin biasoitunut omaan jääräpäiseen ajattelutapaani, mutta yritän ajatella tätä vahvuutena. Teen paljon, joten annan itselleni isommat todennäköisyydet, että joskus jotain hyvää tapahtuu ihan vaikka vain sattumalta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sattuma on keskeisin tekijä melkein kaikkien menestystarinoiden takana, mutta vain, jos tutkitaan tätä menestystarinaa suljettuna osana kokonaisuudesta. Todellisuudessa jokaisen menestystarinan taustalla on valtava määrä epäonnistumisia, kunnes sitten kaiken tekemisen keskellä se onnekas sattuma joskus osuu kohdalle, kun jaksaa olla tarpeeksi ahkera ja myöntyväinen sille ajatukselle, että 99 % kaikista ideoista ja "keksinnöistä" on lopulta typeriä ja turhia. Tekevälle sattuu. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö näistä epäonnistuneista tapauksista voisi oppia ja kehittyä. Kauneus on katsojan silmissä.

Lokakuun kuukausikatsaus

Lokakuussa edelleen iso osa tuloista tuli Facebook/Instagram - "arbitraasin" kautta. Blogitulojen osuudet olivat aika muuttumattomia edellisistä kuukausista. Tämä uusi blogi on alkanut tuottamaan muutamia kymppejä kuukaudessa eli alan päästä jo omilleni tällä "sijoituksella". Henkisesti tämän blogin aloittaminen on kuitenkin ollut todella suuri voitto ja hyvä niin.

Tein lokakuussa vähän kokeiluja SnapChat-mainoksilla. Tulen varmasti esittelemään tätä alustaa ainakin tämän blogin sisäpiirissä lähiaikoina. SnapChat -kokeiluista iso osa jäi tappiolle, mutta ainakin opin paljon siitä, miten kyseinen mainosalusta toimii ja tiedän ainakin suunnilleen, miten ja millaisella sisällöllä tässä voi päästä plussalle. Mun ei varmaankaan pitäisi näitä julkisesti kertoa, mutta jos Facebook/Instagram -mainonnan tehokkuus on kohtalaisen iso anomalia, niin SnapChat-mainonta on tästä vielä 100 kertaa suurempi. Jos mun tärkein päämäärä olisi vain tienata helvetisti rahaa lyhyessä ajassa, niin käyttäisin SnapChat-mainontaan kaikki tunnit vuorokaudesta. Onneksi mulla on kuitenkin myös muita tavoitteita.

Sen pidemmittä puheitta mennään lokakuun tuloksiin eli affiliate-tulojen liikevaihto ja bisneksen kulut on jaoteltu alle. Nettona jäätiin siis 2416,23 € plussalle.

Liikevaihto

  1. Adservice: 3251,20 €
  2. TradeTracker: 406,42 €
  3. Adsninja: 83,7 €
  4. Performission: 190,96
  5. Amazon affiliates: 23,17 €

Yhteensä: 3955,45 €

Kulut
  1. SnapChat-mainonta: 540,79 €
  2. Facebook/Instagram -mainonta: 962,65 €
  3. Muut juoksevat ylläpitokulut: 35,78 €

Yhteensä: 1539,22 €

Nettotulos: + 2416,23 €

Otin lokakuussa käyttöön uuden affiliate-verkoston, Performissionin. Tulen ajamaan mm. Nordnetin kampanjoita jatkossa tämän verkoston kautta ja palvelussa on myös muita sijoituspalveluita (esimerkiksi Evervest), näin vinkkinä jos tänne on eksynyt sijoitusbloggaajia.

Joulukuun aikana olisi tarkoitus tehdä ainakin pari kirja-arvostelua, kirjoittaa sähköpostimarkkinoinnista ja katsoa, saanko uuden julkaisualustan käynnistettyä. Jatketaan juttua näistä kuitenkin huomenna!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *