Marraskuu 2017: 1654,09€ – Toimiiko affiliate-markkinointi vuonna 2017?

Marraskuu oli pitkään aikaan huomattavasti rauhallisempi kuukausi. Pidin ajatukset pitkälti kaikissa muissa asioissa kuin bloggaamisessa. Toki valmistelin paljon erästä kirjoitussarjaa, joka ei kuitenkaan tule omaan blogiini. Sen lisäksi olen ideoinut ainakin kahta uutta sivustoa sijoittamisen ympärille. Joku saattaa nyt ihmetellä, että eikö alkuperäinen sijoitusblogini riitä? Mun mielestä tää alkuperäinen blogi on kuitenkin liian hajautettu sekamelska vailla punaista lankaa.

Mulla on tapana luoda koko ajan uutta ja jättää asioita kesken. Jotain harvoja asioita vien oikeasti todella pitkälle "loppuun asti".

Aion kuitenkin jatkossakin säilyttää aluperäisen sijoitusblogin ja kirjoitella sinne aina välillä. Kaksi uutta sivustoa joita rakennan, on todella spesifisiä ja tarkkaan rajattuja paketteja, joiden päällimmäinen tarkoitus on toimia alustana sille, mistä eniten pidän: Talouden ja sijoittamisen tutkimisesta ja näiden ympärillä kaikenlaisesta ideoinnista.

Tarkoitus on isossa kuvassa tarjota kaksi täysin vastakkaista maailmaa ja koen, että näille on suomalaisessa sijoituskeskustelussa tarvetta. Tuntuu siltä, että Suomessa media on monella tasolla liian hajautettua. Kenelläkään ei ole nykyisessä informaatiotulvassa aikaa lukea tai keskittyä kaikkeen, mitä esimerkiksi suurimmat talousmediat Suomessa tarjoaa. Uskon, että Suomessakin ennemmin tai myöhemmin yleistyy sellaiset mediapalvelut, joissa sisältö on tarkkaan rajattua ja syvällistä. Näitä on maailmalla todella paljon ja varsinkin sijoittamisen parissa itse olen tilaajana muutamassa tällaisessa palvelussa. Kohinan suodattamisesta kannattaa maksaa, vaikka tuloksena olisi sisältöä vain kerran viikossa.

Vähän aikaa sitten kiinnitin huomiota uuteen MustRead-mediasivustoon. Tää muistuttaa aika paljon sitä, mitä haen takaa. En tiedä ovatko he tietoisesti pyrkineet siihen mitä ovat, mutta toivottavasti eivät menee pilaamaan tuota konseptia. Se voi olla erittäin toimiva.

Itse haluan tarjota noilla uusilla projekteilla jotain todella spesifistä ja syvällistä. Avaan kuitenkin näitä enemmän sitten, kun pystyn niistä yksityiskohtaisemmin kertomaan.

Toimiiko affiliate-markkinointi vuonna 2017?

Vuosi alkaa olemaan lopuillaan ja heti tammikuussa tänne blogiin ilmestyy kuukausiraportin lisäksi myös vuosiraportti.

Mun blogien ja muiden sisältökanavien tulot on perustunut tähän mennessä lähes täysin affiliate-markkinointiin. Affiliate-markkinointia pidetään monesti jo menneenä ilmiönä, jolla en pystyi tienaamaan hyvin, jos sattui olemaan suosittu bloggaaja oikeasta aihepiiristä (muoti, kauneus, fitness). Haluan todistaa tämän ajatuksen vääräksi.

Tottakai jos oikeasti tavoittelee tienaavansa elannon bloggaamalla tai jollain muulla internetbisneksellä, niin oma tuote pitää olla olemassa. Olen itsekin miettinyt tähän suuntaan menemistä, mutta haluan olla täysin itsevarma oman tuotteen myymisestä, ennen kuin sellaista tuon ulos.

Affiliate-markkinointi on kuitenkin erittäin hyvä ja helppo tapa aloittaa, eikä tienaamismahdollisuudet siinä mun mielestä ole mitenkään erityisen rajoittuneet. Pitää vain kokeilla mahdollisimman paljon eri asioita ja lopulta panostaa siihen, mikä toimii. Alla on mun affiliate-markkinoinnin liikevaihto vuodelta 2017 kuukausittain.

26 000 € meni joulukuun alussa rikki ja tästä kuluja on kertynyt koko vuodelta hieman alle 9000 euroa eli hyvällä tuurilla päästään tänä vuonna nettotuloksessa yli 20 000 euron rajan, jos joulukuu sujuu hyvin. Tästä menee tietysti vielä verot.

Affiliate-markkinoinnti voi ja elää hyvin siis vielä tänäkin päivänä. Tällaiset kuukausitulot on saavutettu Suomen markkinoilla ja tavallaan "harrastelu"-mielellä. En nyt ainakaan mikään kovin suuri ammattilainen koe vielä olevani tässä aiheessa. Oon kuitenkin tehnyt paljon työtä tämän eteen ja tykkään kaikesta siitä puuhastelusta, mitä päivittäin teen.

Marraskuun kuukausiraportti

Ohessa eri affiliate-verkostoista marraskuussa saamani tulot:

  1. Adservice: 1122,50 €
  2. TradeTracker: 126,91 €
  3. Adsninja: 4,34 €
  4. Performission: 360,22 €
  5. Amazon Affiliates: 40,115 €

Yhteensä: 1654,09

Kulut
  1. SnapChat -mainonta: 61,19 €
  2. Facebook/Instagram -mainonta: 581,95
  3. Muut juoksevat kulut: 33,78 €

Yhteensä: 676,92

Nettotulos: 977,17 €

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *