Mistä on kyse?

Screen Shot 2017-05-28 at 4.03.55 PM

Tervetuloa Passiivista Tuloa -blogiin! Blogin tarkoitus on dokumentoida minun ajatuksiani ja prosessiani passiivisten tulojen hankinnasta. Tähän blogiin kokoan kaiken sen tiedon, mitä minulle on matkan varrella aiheesta kertynyt.

Mitä ihmettä on passiivinen tulo? Jos käsite on sinulle uusi, suosittelen tutustumaan lyhyeen johdantooni aiheesta.

Jaan tällä sivustolla kaikki projektini, joiden on tarkoitus tuottaa minulle passiivista tuloa. Dokumentoin kaiken alusta loppuun tapaustutkimuksen muodossa, olipa projekti sitten onnistunut tai ei. Sen lisäksi jaan myös ideoita erilaisista aihepiireistä ja siitä, miten erilaisia sisältökanavia voisi kääntää passiiviseksi tuloksi. Blogi toimii eräänlaisena oppimispäiväkirjana ja dokumenttina tekemisistäni. Jos koen tietäväni jostain asiasta todella paljon, teen siitä erikseen aivan oman oppaan.

Toivon, että blogi auttaa myös sinua saavuttamaan passiivisia tulonlähteitä. Otan mielelläni vastaan palautetta, kehitysehdotuksia ja ideoita. Ole rohkeasti yhteydessä!

Mistä kaikki alkoi?

Ensimmäistä blogia aloittaessani en tiennyt juuri mitään bloggaamisesta, nettisivujen suunnittelusta tai blogilla tienaamisesta. Kirjoittelin aluksi vain kirjoittamisen ilosta, koska sijoittaminen ja talous on jo pitkään ollut yksi intohimoistani.

Muutaman vuoden kovan "työn" ja perehtymisen jälkeen olin oppinut jo paljon ja tähän mennessä ensimmäinen blogini tuottaa semi-passiivista tuloa parhaimmillaan jo yli 1000 euroa kuukaudessa. Tämän blogin tulevissa kirjoituksissa aion vielä tarkemmin avata blogitulojani ja sitä, miten olen niihin päässyt.

Sijoittamisen lisäksi myös bloggaamisesta ja kaikista lieveilmiöistä sen ympärillä on tullut intohimoni, joten siksi perustin Passiivista tuloa -blogin. Aivan lähitulevaisuudessa on luvassa myös uusia, isompia ja pienempiä projekteja, joita tulen tässä blogissa avaamaan jo aivan ideoinnista lähtien.

Mikset siis sinäkin?

Internet on mahdollistanut sen, että kuka tahansa voi perustaa blogin, nettisivun tai yrityksen ja käytännössä aiheesta riippumatta tienata sillä merkittäviä summia rahaa. Nykyään sinun ei tarvitse osata edes koodata, sillä tätäkin sivustoa tehdessäni en ole kirjoittanut itse yhtään koodin pätkää ja siitäkin huolimatta blogin tuotantokustannus on ollut tähän mennessä vain muutamia kymppejä.

Netti on täynnä tietoa siitä, miten passiivisia lisätuloja voi hankkia kirjoittamalla blogia, pitämällä nettisivuja, verkkokauppaa tai vaikka vain sijoittamalla. On blogioppaita, blogikonsultteja, sijoitusblogeja, varallisuusvalmentajia nettisivuoppaita, verkkokauppaoppaita, elämäntapavalmentajia...on kaikkea. Kuten huomaat, passiivinen tulo on tänään se juttu. Jos et tienaa nukkuessasi, teet työtä hautaan asti. Pahimmassa tapauksessa sellaista työtä, josta et edes nauti.

Jokaisella on mahdollisuus

Totuus on se, että kaikki tieto on nykyään ilmaiseksi saatavilla. Menet vain etsimään vastauksia Googlesta tai YouTubesta. Et tarvitse kallista valmentajaa, ammattilaisen tekemiä nettisivuja tai ylipäätään mitään kalliita oppaita tai konsultteja unelmiesi toteuttamiseen.

Löydä siis intohimosi ja aloita tekeminen jo tänään.

Onko kyseessä taas vain yksi "life coach" muiden joukossa?

Oikeasti? Olen otettu jos koet parikymppisen opiskelijan olevan jokin elämäntapavalmentaja, varallisuuskoutsi tai muu vastaava. Kiitos, mutta tässä tapauksessa olet kuitenkin käsittänyt jotain väärin.

En väitä tietäväni asioista niin paljon, että voisin kutsua itseäni blogivalmentajaksi, blogikonsultiksi, varallisuusvalmentajaksi tai miksikään muuksi pseudoheeboksi. Harva voi, ja nekin jotka itseään sellaisiksi kutsuvat, ovat yleensä aivan yhtä pihalla asioista kuin me kaikki muutkin.

Halusin sanoa tämä, koska maailma on täynnä ihmisiä, jotka myyvät sinulle ties mitä kalliita oppaita ja valmennusta, vain omaan kokemukseen vedoten. Tässä ei ole mitään pahaa ja voit aivan vapaasti käyttää rahasi niihin. Niistä voi myös olla paljon apua, mutta ymmärrä silti tämä: Kaikki tieto, jota varsinkin alkuvaiheessa tarvitset, on ilmaista ja se löytyy netistä. Minun tarkoitus on tehdä tämän tiedon löytämisestä vain hieman helpompaa ja edelleen dokumentoida omia ajatuksiani tästä kaikesta.

En siis myy sinulle mitään. Sinäkin opit vain tekemällä ja tämä sivusto on  dokumentaatio minun oppimisprosessistani. Tarkoitukseni ei ole toimia absoluuttisena totuuden äänenä, vaan kertoa asiat rehellisesti siitä näkökulmasta, miten minä asiat näen. Toivottavasti siitä on apua myös sinulle.

Toivotan sinut siis lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan blogiani,