Miten Instagramilla voi tienata rahaa?

Facebookin omistama sosiaalinen verkosto ja kuvien jakopalvelu Instagram on tänä päivänä yksi maailman suurimmista sosiaalisen median palveluista. Instagramilla on yli 700 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ja Instagram Stories-palvelulla on yli 250 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Näin suurten käyttäjämäärien takia ei välttämättä ole mikään ihme, että moni ihminen tienaa suuria summia rahaa yksinkertaisesti päivittämällä Instagramia. Esimerkiksi WeWoreWhat -muotiblogia pitävä 25 vuotias Danielle Bernstein, jolla on Instagramissa yli miljoona seuraajaa, on kertonut tienaavansa yhdestä IG-päivityksestä keskimäärin 5000-15 000 euroa.

Instagram on tärkeä tulonlähde myös monelle julkkikselle. Joidenkin lähteiden mukaan supermallit Gigi Hadid, Kendall Jenner ja Cara Delevingne saattavat tienata yksittäisillä päivityksillä satoja tuhansia euroja.

Mainostajat ja yritykset ovat selvästi huomanneet kyseisen kanavan merkityksen myynnin edistämisessä, joten nykyään ei ole tavatonta, että yksittäinen yritys saattaa käyttää valtavasti resursseja ja rahaa pelkästään Instagram-vaikuttamiseen ja -mainontaan. Raha seuraa silmiä, ja ihmisten silmät osoittavat tällä hetkellä Instagramiin.

Menemättä sen syvemmälle Instagramin merkitykseen yritysten markkinoinnissa, pohdin tässä kirjoituksessa yksinkertaista kysymystä: Miten Instagramilla voi tienata rahaa? Lähestyn kysymystä omien empiiristen kokeilujeni avulla, joiden tuloksia tulen tässä kirjoituksessa käsittelemään.

Instagram -ansaintalogiikat

Ei ole varmaan yllätys, että lähtökohtaisesti yleisin tapa tienata rahaa Instagramin avulla, on yksinkertaisesti mainostaa jonkun yrityksen tuotetta/palvelua Instagramin päivityksissä. Tämän voi tehdä pääsääntöisesti kahdella eri tavalla:

  • Suoralla yhteistyö-päivityksellä. Sovit siis päivityksen (eli siis käytännössä mainoksen) sisällön (kuva tai video) ja sisällölle hinnan suoraan olemalla yhteydessä yritykseen. Varsin usein yritykset ovat itse yhteydessä oman alansa suosittuihin Instagram-vaikuttajiin. Mainoksen hinta määräytyy aika pitkälti sen perusteella, miten paljon seuraajia sinun/blogisi Instagram-tilillä on.
  • Affiliate-markkinoinnillaTämä on huomattavasti helpompi ja "aloittaja-ystävällisempi" tapa. Affiliate-markkinointi Instagramissa onnistuu siis siten, että teet mainostamastasi tuotteesta/palvelusta jonkin kuva/video-päivityksen. Päivityksen yhteydessä mainitset, että Instagram-käyttäjän profiilissa on linkki kyseiseen tuotteeseen ("Linkki biossa"-tyylisesti). Tämä linkki sattuu olemaan affiliate-linkki, mikä tarkoittaa sitä, että saat rahaa aina, kun henkilö tekee oston, rekisteröitymisen tai muun vastaavan toiminnan sinun linkkisi kautta.

Minulla ei ole kokemusta suorista yhteistyö-kuvioista Instagramissa, joten keskityn tässä kirjoituksessa jälkimmäiseen eli Affiliate-markkinointiin. Affiliate-markkinointi onnistuu Instagramissa, vaikka sinulla ei olisi kuin muutama sata seuraajaa. Kaikki toki riippuu seuraajien laadusta, joten seuraajien ollessa vain muutamien satojen luokkaa, tulee laadun olla erittäin hyvä. Sen sijaan suorat yhteistyöjutut vaativat yleensä vähintään tuhansia, ellei jopa kymmeniä tuhansia seuraajia.

Jos affiliate-markkinointi ei käsitteenä kerro sinulle yhtään mitään, niin suosittelen ensin tutustumaan tekemääni affiliate-markkinointioppaaseen. Tässä kirjoituksessa käytän eri Affiliate-verkostoista esimerkkinä Adserviceä, koska olen itse kokenut sen hyväksi verkostoksi nimenomaan Instagram-markkinointiin (toki myös ihan perus affiliate-markkinointiin blogissa). Jos et ole vielä Adservicen julkaisija, niin voit hakea julkaisijaksi tästä linkistä.

Tapaustutkimus: Affiliate-linkkejä sijoitusblogin Instagramiin

Sijoitusblogillani Omista ja Vaurastu on Instagramissa hieman yli 2100 seuraajaa.

Heti alkuun minun täytyy todeta, ettei sijoittaminen aiheena ole välttämättä mikään helpoin, jos ajatellaan Instagram-suosion saavuttamista. Esteettisesti hienojen kuvien/videoiden keksiminen kyseisestä aiheesta on vähän haastavaa. Siksi joudunkin keskittymään enemmän sisältöön eli lähinnä päivitän Instagramiin "Ajatuksia sijoitamisesta".

Vaikka esimerkki-aihe saattaa olla nyt vähän omituinen, niin uskon, että havaintoni pätevät myös yleisesti kaikenlaisten Instagram-kanavien affiliate-markkinointiin: Olipa kyseessä sitten yksityishenkilö tai vaikka muotiblogi. Sitä paitsi: Jos näillä keinoilla yksi pieni sijoitusblogi voi tienata Instagramissa rahaa, niin aivan varmasti sinä pystyt samoilla keinoilla paljon parempaan tulokseen suositummalla ja seuratummalla IG-käyttäjälläsi. Olkaa siis kuulolla, vaikka olisitte aivan toisen aihepiirin edustaja.

Koska Instagram on nimenomaan kuvapalvelu, niin on aika tyypillistä, että käyttäjät hakevat nimenomaan esteettisesti kauniita kokemuksia. Kukaan ei jaksa lukea pitkiä päivityksiä, vaan ihmiset ovat lähtökohtaisesti tulleet katsomaan kuvia tai videoita. Jos kuvat eivät miellytä, niin kukaan ei katso niitä. Siksi kannattaa edes hieman panostaa kuvien tasoon, vaikka niiden sisältö ei olisi sen ihmeellisempi.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että minun kohdalla blogini Instagram-seuraajat ovat kiinnostuneita blogin sisällöstä, joten miksi en toisi sitä myös Instagramiin? Miten siis asiasisältö ja affiliate-markkinointi toimii Instagramissa?

Käyn ensin läpi muutaman esimerkin tuotteista/palveluista, joita olen Instagramissa mainostanut. Tekstin lopussa käyn kädestä pitäen läpi, miten affiliate-linkkien laittaminen Instagramiin ihan konkreettisesti onnistuu ja miten se kannattaa tehdä. Jos haluat hypätä esimerkkien yli suoraan tähän asiaan, niin pääset siihen tästä: Affiliate-linkkejä Instagramiin? Näin se kannattaa tehdä!

Esimerkki 1: Kirja-arvostelu

Harva jaksaa lukea pitkiä kirja-arvosteluja, joten päätin tehdä lyhyen sellaisen Instagramiin. Valitsin yhden vastikään lukemani kirjan, James Rickardsin The New Case For Gold. Kirja-arvostelun kuva kaikessa yksinkertaisuudessaan kuva kyseisestä kirjasta. Kuvaan olen laittanut tekstin "Kuuntele kaksi viikkoa ilmaiseksi! Linkki biossa!". Tällä viittaan siis Instagram-profiilin affiliate-linkkiin eli tähän linkkiin, jonka kautta halukkaat voivat kuunnella kyseistä kirjaa BookBeatissa kaksi viikkoa ilmaiseksi. Luonnollisesti saan tästä ilmaiskokeilusta pienen komission. Jos BookBeatin kampanjan mainostaminen kiinnostaa, niin tällä hetkellä se löytyy minun tietääkseni ainoastaan Adserviceltä.

Kuvan yhteyteen olen laittanut muutaman kappaleen mittaisen kirja-arvostelun. 1360 kuvan näyttökerrasta 17 on päätynyt klikkaamaan profiilissa olevaa linkkiä (clicks/views % on siis 1,25%) ja näistä kaksi henkilöä on itse asiassa kokeillut kahden viikon ilmaiskokeilua, josta olen saanut komission (click-to-lead on 11,8%). Noin 20 minuutin panostus ei siis mennyt aivan hukkaan, koska komissio on kuitenkin suhteellisen korkea.

2000 seuraajasta n. 70 % on nähnyt kuvan ja näistä 2 ihmistä on generoinut liidin. Jos oletetaan seuraajien laadun pysyvän samankaltaisena, niin 10 000 seuraajalla kyseinen päivitys olisi generoinut todennäköisesti 8-12 liidiä. Tällöin puhuttaisiin jo useiden satojen eurojen tuntipalkasta, jos yhteen päivitykseen menee 20-30 minuuttia.

Samanlaisia tuloksia ei voi tietenkään olettaa kaikille. Jollakin voi olla paljon sitoutuneemmat seuraajat, jolloin liidejä olisi voinut minuun verrattuna tulla helposti vaikka kymmenkertainen määrä. Tämä esimerkki antaa kuitenkin edes jonkinlaista suuntaa, mitä yksinkertaiselta kirja-arvostelulta voi odottaa.

Esimerkki 2: Rekisteröityminen ja arvonta

Affiliate-markkinoinnnissa arvonnat ovat varsin tyypillisiä houkuttimia, kun halutaan saada ihmisiä rekisteröitymään/luovuttamaan yhteystietojaan yrityksille. Tarkoituksena on tietysti se, että tämän jälkeen kohde-henkilö saadaan ajettua "myyntitunneliin" eli vaikkapa sähköpostiosoitteen saatuaan henkilölle aletaan lähettää kohdennettua mainontaa sähköpostiin.

Kokeilin Laskuni.fi -palvelun rekisteröitymiskampanjaa ja arvontaa Instagramissa. Laskuni.fi on oman talouden hallintapalvelu ja rekisteröityneiden asiakkaiden hankkimiseksi he järjestivät kilpailun, jossa jokainen bonuskoodilla rekisteröityvä henkilö voi voittaa 100 euroa. Jos palvelu kiinnostaa, niin käy lukemassa artikkelini aiheesta. Tämäkin kampanja löytyy mm. Adserviceltä ja Adtractionilta. Tosin Adservice tarjoaa tähän suurimman komission.

Tällä kertaa päivitykseni oli varsin yksinkertainen: Julkaisin vain seuraavan kuvan aiheesta, jossa kaikki olennainen tuli selväksi:

Tällä kertaa päivitys on varsin lyhyt ja sanoma tulee välittömästi selväksi. Kuvaa katsovan ei tarvitse juurikaan ajatella tai käyttää aikaa sisällön ymmärtämiseen.

Yksinkertaisuus toimii: 1298 kuvan näyttökerrasta 22 henkilöä on käynyt klikkaamassa affiliate-linkkiä (clicks/views% on 1,54%) ja näistä 3 on ottanut osaa kilpailuun eli generoineet minulle liidin (click-to-lead on siis 13,6%). Ei vieläkään mitään murskaavia lukuja, mutta parempi kuin ei mitään. Itse asiassa noin 10 minuutin ajankäyttöön nähden varsin palkitseva tulos.

Toki tällä kertaa porkkana on ehkä hieman houkuttelevampi (100 euron palkinto vs. kaksi viikkoa ilmaista äänikirjojen kuuntelua). Osumia on vielä niin vähän, että selviä johtopäätöksiä näistä tilastoista ei missään nimessä kannata tehdä, koska niihin liittyy liikaa satunnaisuutta. Tuntuu kuitenkin siltä, että konversioiden maksimoimiseksi nimenomaan tämä jälkimmäinen esimerkki toimii paremmin

Sitten on taas se puoli, että ehkä kirja-arvostelu on sisällön kannalta järkevämpi, eikä välttämättä ärsytä seuraajia samalla tavalla, kuin arvonnat tai muut "enemmän mainos"-tyyppiset päivitykset. Arvonta-päivityksestä kun ei ole mitään hyötyä kenellekään, jos seuraaja ei käy osallistumassa arvontaan. Kirja-arvostelu voi silti olla ihan mukavaa luettavaa, vaikka ei päätyisikään tekemään ilmaiskokeilua. Sitä paitsi, kun seuraa sijoitusblogia instagramissa, niin kirja-arvostelu talouskirjasta on varsin odotettavissa oleva päivitys. Siksi luottamuksen säilyttämiseksi en ehkä hirveästi viitsisi laittaa pelkkiä mainoksia Instagramiin.

Affiliate-linkkejä Instagramiin? Näin se kannattaa tehdä!

Nyt näytän, miten affiliate-linkki kannattaa lisätä Instagramiin. Käytän taas oikeaa esimerkkiä: Hotels.comin arvontaa, jossa voi voittaa matkan New Yorkiin (kampanja löytyy Adserviceltä).

Tällä kertaa tarkoitus on tehdä päivityksestä sellainen, että vaikka lukija ei haluaisikaan osallistua arvontaan, niin päivitys voi silti olla mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Laitoin siis päivitykseen kuvan New Yorkin pörssistä (NYSE), koska se sopii teemaan. Kuvan yhteyteen laitoin lyhyen tekstin, jossa on hieman faktatietoa NYSE:stä. Päivityksestä tuli seuraavanlainen:

Seuraavaksi meidän tulee laittaa päivityksessä viitattu affiliate-linkki blogin Instagram-profiiliin. Se onnistuu helpoiten tietokoneella. Sitä ennen linkkiä tulee kuitenkin hieman muokata seuraavalla tavalla.

Tee linkistä kauniimpi

Verkostojen affiliate-linkit ovat yleensä sellaisenaan varsin rumia ja pitkiä. Esimerkiksi kyseisen arvonnan linkki näyttää alkuperäisenä tältä:

https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?cid=6827&pid=16331&deeplink=&sub=pt

Ei todellakaan näytä hyvältä eikä luotettavalta Ig-profiilissa. Onneksi linkin voi kuitenkin muokata kauniimmaksi varsin yksinkertaisella tavalla "Cloakaamalla" (eng. Link Cloaking). Tähän tarkoitukseen voi käyttää esimerkiksi palvelua, kuten Bitly, jolloin kyseinen affiliate-linkki saadaan näyttämään vaikkapa tältä:

http://bit.ly/OmistaJaVaurastu-NewYork

Nyt linkki on jo huomattavasti lyhyempi ja luotettavampi, mutta voisiko siitä saada vieläkin paremman? Kyllä voi. Itse käytän tähän tarkoitukseen WordPress-pluginia nimeltä Pretty Link. Pretty Linkillä voi luoda samalla tavalla universaalin ja muokatun linkin, mutta siinä on esimerkiksi Bitlyyn verrattuna yksi iso etu: Linkin taustalla olevan alkuperäisen tracking-linkin voi tarpeen vaatiessa vaihtaa, jos vaikkapa kampanja katoaa tai siirtyy toiseen affiliate-verkostoon. Tästä ongelmasta olen kertonut tarkemmin kirjoituksessa Käytätkö affiliate-linkkejä blogissasi? Näin vältät katastrofin

Joka tapauksessa  Pretty Link:n tekemä linkki saadaan näyttämään vaikkapa tältä:

http://www.omistajavaurastu.com/NewYork

PrettyLink toimii vain siis niillä, joilla on käytössään WordPress blogia tai nettisivuja varten. Prettylinkin käyttäminen toimii seuraavalla tavalla:

  1. Avaat PrettyLink lisäosan ja painat "Add Pretty Link".
  2. Kohtaan Target URL* laitat alkuperäisen tracking-linkin.
  3. Kohdasta Pretty Link* vaihdat päätteen sellaiseksi kuin haluat. Linkin domain on joka tapauksessa sama kuin blogisi domain, sitä ei voi vaihtaa.
  4. Lopuksi annat linkille nimen, jonka perusteella löydät sen helposti.

Vaikka Pretty Link on tarkoitettu WordPressille, niin se siitä huolimatta toimii myös universaalisti esimerkiksi Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä jne. Riittää, että varmistat affiliate-kampanjasta, että sen ajaminen on hyväksytty sosiaalisen median kanavissa. Esimerkiksi Adservicellä tämä on aina mainittu kampanja-sivulla.

Merkitse seurantalinkkisi SubID-tagilla.

Koska kyseisen kampanjan linkkejä on minulla useammalla eri sivulla ja itse asiassa kahdella eri käyttäjällä, niin olisi tietysti tilastojen tarkkuuden kannalta mielenkiintoista seurata, mistä lähteestä on tullut minkäkin verran klikkauksia ja liidejä.

Tätä varten Adservicellä on oma SubID-työkalu, jolla pystyt luomaan samasta tracking-linkistä useita eri linkkejä, jotka on merkitty eri tageilla. Seurannassa tästä on hyötyä, koska jos jokaiselle kanavalle (Instagram,Facebook,Blogi jne.) on oma tagi, niin pystyy selvästi sanomaan, miten eri kanavat ovat menestyneet. SubID-työkalu löytyy niiden kampanjoiden kampanja-sivuilta, joissa sen käyttö on mahdollista.

SubID:n voi lisätä myös manuaalisesti tracking-linkkiin laittamalla linkin loppuun &sub=tagi, jossa "tagi" korvataan omalla tagilla. Jos kuitenkin haluaa käyttää työkalua, niin se toimii näin:

Kohtaan Deeplink URL* voit kopioida suoraan minkä tahansa URL-osoitteen siltä domainilta, jota kampanja koskee. Kohdan voi jättää myös tyhjäksi, jolloin tracking-linkki vie oletuksena kampanjan tärkeimmälle laskeutumissivustolle. Itse jätin kohdan tyhjäksi. Kohtaan SubID laitat jonkin koodin, josta itse tunnistat, mihin kanavaan linkki on laitettu. Esimerkiksi Omista ja Vaurastu -blogin Instagram-profiilin tägäsin kirjain yhdistelmällä igov, joka kertoo minulle kaiken olennaisen (ig --> InstaGram, ov -->Omista Ja Vaurastu).

Tämän jälkeen painat vain Generate ja oikeaan laatikkoon tulostuu tracking-linkki, jota haluat käyttää. Tämä linkki kannattaa tietysti vielä tehdä nätimmäksi, kuten aiemmin opastin.

Viimeisen tapaustutkimuksen tulokset

Päivitetty 17.7.2017 klo 14:00: Laitoin New York -aiheisen IG-päivityksen yöllä sillä ajatuksella, että yleensä aamuisin ihmisillä on paljon aikaa selailla Instagramia esim. aamupalalla tai töissä kahvitauolla. Menin nukkumaan ja nyt päivällä heräsin melkoiseen yllätykseen.

Uusin New York -kampanja on ollut käynnissä vasta noin 8 tuntia. Tähän mennessä kampanja on generoinut 39 klikkausta ja 14 liidiä. Kaikki liidit ja 35 klikkausta on tullut Instagramista. Konversioprosentti on todella kova, 40%. Julkaisun on nähnyt tähän mennessä 954 ihmistä, joten clicks/views on 4,1% ja leads/views 1,5 %. Nämä on todella kovia prosentteja, jos vertaa vaikkapa minun blogien affiliate-kampanjoiden tilastoihin, joissa esimerkiksi konversioprosentti klikkauksista on parhaimmillaan vain 10-15 %:n luokkaa.

Liidikomissio on tässä kampanjassa toki aiempien esimerkki-kampanjoiden komissioita pienempi, mutta määrän takia tämä kokeilu nousi jo nyt minun tuottoisimmaksi Instagram-kampanjaksi. Aihepiiriin liittyvä asiasisältö siis toimii ja mielestäni myös kuva on ihan onnistunut.

Toistaiseksi oletan kampanjan tuottavan kokonaisuudessaan ehkä 30-50 euroa. Ei mitään elämää mullistavia summia, mutta parempi kuin ei mitään ja noin 20 minuutin ajankäyttöön nähden ihan mukava summa. Esimerkiksi 5 kertaa suuremmilla seuraajamäärillä puhuttaisiin jo ihan mukavista summista.

Aina kannattaa myös muistaa se, että lyhyellä tähtäimellä homma voi helposti mennä yli ja jokaiseen päivitykseen liittyy jokin mainoskikka. Tämä alkaa helposti ärsyttämään seuraajia ja menetät seuraajat ja samalla luottamuksen nopeasti. Siksi mainoksia kannattaa päivittää suhteellisen varovalla frekvenssillä. Itse pyrin jatkossa yhä enemmän siihen, että mainoksesta huolimatta sisällössä on myös jotain asiaan liittyvää arvokasta tietoa, vaikka ihmistä ei itse tuote/palvelu kiinnostaisikaan.

Instagramilla tienaaminen on helpompaa kuin luulet

Mistään helposta rahasta ei silti voi puhua. Kyse on vain siitä, että Instagramilla tienaamiseen liitetään usein kummallista mystiikkaa. Tosi asiassa melkein kuka tahansa voi aloittaa affiliate-markkinoinnin Instagramissa. Se on melko helppoa, vaikka toki tuloksellisen sisällön luonti vaatii paljon aikaa ja opettelua. Luonnollisesti seuraajamäärien kasvaessa myös affiliate-markkinoinnista saatavat tulot kasvavat, mutta isoillakaan seuraajamäärillä rahaa ei tule automaattisesti, mikä on myös yksi yleinen harhaluulo. Ihmisten luottamus tulee ansaita ja parhaassa tapauksessa jopa muutamalla sadalla seuraajalla voi ansaita rahaa.

Ette varmaan enää ihmettele, miksi suosittelen kaikkien affilliate-verkostojen joukosta juuri Adserviceä. Heillä on satoja laadukkaita mainoskampanjoita ja niiden ajamiseen paljon hyödyllisiä työkaluja, joita ei muilta verkostoilta löydy. Voit hakea Adservicelle julkaisijaksi tästä. Adservicestä ja lukuisista muista affiliate-verkostoista olen kertonut enemmän affiliate-markkinointioppaassani.

Lopuksi

Tulen jatkossa käsittelemään enemmän esimerkiksi sitä, miten Instagramissa voi saada lisää aitoja sinusta/sinun blogista kiinnostuneita seuraajia. Lyhyesti voisin kuitenkin todeta seuraavaa:

  • Julkaise laadukkaita, kauniita ja kiinnostavia päivityksiä.
  • Alussa sinun tulee kuitenkin kertoa, että olet olemassa. Hyvä keino tähän, on seurata sinun aihepiiriin liittyvien käyttäjien seuraajia.

Luonnollisesti jos sinulla on blogi tai muu sisältökanava, niin Ig-käyttäjän olemassaolo kannattaa mainita mahdollisimman monessa yhteydessä.

Lopuksi kannattaa kuitenkin muistaa se, että Affilitointi Instagramissa ei ole kovinkaan lähellä passiivista tuloa. Jos ajatellaan, että päivityksen elinikä on yksi vuorokausi, niin se ei generoi tuloja kovinkaan kauan julkaisun jälkeen. Affiliate-markkinointi Instagramissa on siis pienimuotoista "työtä", mutta parhaimmillaan "tuntipalkka" voi olla erittäin korkea. Ja jos päivitysten tekeminen on niin mukavaa, ettei se edes tunnu työltä, niin vielä parempi.

Jos pidit kirjoituksesta, niin jaa se sosiaalisessa mediassa! Käykäähän myös Instagram-teeman hengessä seuraamassa blogejani @passiivistatuloa ja @omistajavaurastu Instagramissa.

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *